Connect with us

Συνταγές

Καταπληκτική Τούρτα Πραλίνα!

Published

on

tourta pralina2

Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!

Yλικά :

Για το παντεσπάνι: (διαμ. 26εκ.)
5 αυγά χωρισμένα
90γρ. ζάχαρη
40γρ. κακάο
60γρ. φαρίνα κόκκινη
2κ.γλ. μπέικιν

Για το σιρόπι:
200γρ. ζάχαρη
200ml. νερό
Λίγο ποτό (εγώ προτιμώ το λευκό ρούμι)

Για την κρέμα πραλίνας:
1 κουτί φυτική σαντιγί Morfat
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
150γρ. λιωμένη κουβερτούρα (σε μπαιν μαρί ή στα μικροκύματα)
1 κουτί ΜΕΡΕΝΤΑ (το μεσαίο μέγεθος)

Κουβερούρα σε νιφάδες και τριμμένο φουντούκι για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση:

Ετοιμάζουμε πρώτα το παντεσπάνι: Χτυπάμε δυνατά στο μίξερ τ’ ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα , χαμηλώνουμε την ταχύτητα και προσθέτουμε τη ζάχαρη σιγά-σιγά και στη συνέχεια τους κρόκους έναν-έναν. Εδώ σταματάει το μίξερ. Προσθέτουμε το αλεύρι , το κακάο και το μπέικιν (τα οποία έχουμε κοσκινίσει από πριν) λίγο-λίγο και διπλώνουμε απαλά με σπάτουλα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα . Βάζουμε λαδόκολλα σε μια φόρμα , αδειάζουμε το μείγμα και ψήνουμε για 25 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο , στις αντιστάσεις , στους 180ο.

Για το σιρόπι:
Βράζουμε όλα τα υλικά μαζί για λίγα λεπτά!

Για την κρέμα πραλίνας:
Χτυπάμε δυνατά στο μίξερ τη Morfat να αφρατέψει και χωρίς να σταματήσουμε το χτύπημα προσθέτουμε με διαρκή ροή το ζαχαρούχο και στη συνέχεια τη λιωμένη κουβερτούρα. Τέλος προσθέτουμε τη Μερέντα και χτυπάμε λίγο ακόμα.

-Χωρίζουμε με ένα μεγάλο πριονωτό μαχαίρι το παντεσπάνι (το οποίο στο μεταξύ έχει κρυώσει) στα δύο και τοποθετούμε τον πρώτο δίσκο στην πιατέλα.
-Σιροπιάζουμε με το μισό σιρόπι.
-Απλώνουμε από πάνω λίγο λιγότερο από τη μισή κρέμα.
-Τοποθετούμε και σιροπιάζουμε τον επόμενο δίσκο..
-Τελειώνουμε ”χτίζοντας” την τούρτα πάνω και στα πλάγια με την υπόλοιπη κρέμα.
-Γαρνίρουμε με τριμμένη κουβερτούρα και τριμμένο φουντούκι!!!

Περιμένουμε να παγώσει λίγες ώρες και σερβίρουμε…Καλή επιτυχία!

πηγη: tasteoflife.com.gr

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Ονειρεμένο τσιζκέικ λεμόνι – μια εύκολη συνταγή για σίγουρη επιτυχία

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Αυτή είναι η συνταγή που πρέπει οπωσδήποτε να την δοκιμάσεις – σαραγλί το ιδανικό κέρασμα!

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Τέλειο γεύμα! Μανιτάρια φρικασέ – νηστίσιμα τόσο νόστιμα πού δεν έχουν να ζηλέψουν το κρέας…

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Μια μόνο μικρή παρέμβαση στην κλασική συνταγή 1-2-3-4 , και βγήκε ο πιο σπυρωτός χαλβάς

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Τέτοιους λουκουμάδες πού να τους βρεις!

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Μου τρέξανε τα σάλια! Τι υπέροχο πιάτο είναι αυτό με καλαμάρι ψητό στον φούρνο

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Τι μυρωδάτο και καλομαγειρεμένο φαγητό! Σουπιές κρασάτες με κρεμμύδια

Συνταγές1 εβδομάδα ago

Ανακαλύψτε τη συνταγή για το πιο νόστιμο πασχαλινό τσουρέκι

Συνταγές1 εβδομάδα ago

Η συνταγή είναι παλιά κι από φούρναρη – τυροπιτάκια με σίγουρη επιτυχία

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Γρήγορη & εύκολη συνταγή – μήλα γεμιστά ψημένα στον φούρνο

Συνταγές11 ώρες ago

Χωρίς καλιτσούνια Πάσχα δε νοείται !

Συνταγές13 ώρες ago

Τα πιο νόστιμα βουτηρένια τραγανά τυροπιτάκια κουρού που λιώνουν στο στόμα

Συνταγές15 ώρες ago

Πολύ ωραία αφράτα και νοστιμότατα τηγανοψωμάκια νηστίσιμα με ελιές! Τ

Συνταγές17 ώρες ago

Ωραιότατη σπιτική πραλίνα σοκολάτας

Συνταγές19 ώρες ago

Αχ τι ωραίο δείχνει! Χταπόδι με μανιτάρια και πατάτες λεμονάτο στο φούρνο

Συνταγές21 ώρες ago

Τσουρέκι μόνο με προζύμι, χωρίς μαγιά και γίνεται καλύτερο από κάθε άλλη φορά.

Συνταγές1 ημέρα ago

Ότι πρέπει για τις ημέρες νηστείας – λαχταριστά και πεντανόστιμα νηστίσιμα πιτάκια με λαχανικά και ελιές

Συνταγές2 ημέρες ago

Χαλβάς Αιτωλοακαρνανίας! Νηστίσιμος, παραδοσιακός και πολύ νόστιμος!

Συνταγές2 ημέρες ago

Εξαιρετικό ψωμάκι με προζύμι – Να το απολαύσετε καθώς το αποτέλεσμα θα σας αποζημιώσει

Συνταγές2 ημέρες ago

Πολύ ωραία και πολύ καλή ιδέα για σταφιδόψωμο νηστίσιμο, χωρίς λάδι

Συνταγές2 ημέρες ago

Ωραιότατη μυρωδάτη και λαχταριστή κολοκυθόπιτα στο φούρνο

Συνταγές2 ημέρες ago

Όλες οι λεπτομέρειες και τα μυστικά στην καλύτερη συνταγή για τα περίφημα κρητικά λυχναράκια

Συνταγές2 ημέρες ago

Την πρώτη μέρα εξαφανίστηκαν τα μισά. Συνταγή για κουλουράκια αμμωνίας από τα παλιά…

Συνταγές2 ημέρες ago

Η συνταγή αυτή είναι από τις ωραιότερες γιατί τα τσουρέκια μένουν μαλακά για πολλές μέρες

Συνταγές2 ημέρες ago

Εντυπωσιακή τούρτα Black Forest με αφράτο παντεσπάνι

Συνταγές3 ημέρες ago

Φτιάξτε πασχαλινά κουλουράκια που γίνονται μαλακά μέσα, εύκολα και θα τα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι

Συνταγές3 ημέρες ago

Μελιτζάνες στον φούρνο με πλούσια σάλτσα και τυρί

Συνταγές3 ημέρες ago

Μακράν η καλύτερη συνταγή για πίτα με χόρτα και τυρί

Συνταγές3 ημέρες ago

Φτιάξαμε και φέτος τα πασχαλινά γιαννιώτικα κουλουράκια αμμωνίας – αγαπημένη μυρωδιά του Πάσχα

Συνταγές3 ημέρες ago

Αφράτα και νόστιμα ελιοψωμάκια

Συνταγές3 ημέρες ago

Φέτος τα πασχαλινά αυγά τα βάφουμε εύκολα με φυσική βαφή

Συνταγές3 ημέρες ago

Μια συνταγή που πρέπει να δοκιμάσετε οπωσδήποτε – σπιτικές κοτομπουκιές που θα σας μείνουν αξέχαστα!

Συνταγές3 ημέρες ago

Ένα γρήγορο και εύκολο κέραμα – ορίστε μια δροσιστική λεμονάδα

Συνταγές4 ημέρες ago

Εύκολο ψωμί τοστ με μαγιά – είναι απίστευτα μαλακό, σαν βαμβάκι! Για σάντουιτς, τοστ, φρυγανιέρα δεν υπάρχει καλύτερο!

Συνταγές4 ημέρες ago

Αμερικανικές τηγανίτες εύκολες και αφράτες – Η πιο απλή συνταγή !

Συνταγές4 ημέρες ago

Αγαπημένα τυροπιτάκια για όλες τις ώρες ζεστά ζεστά, νόστιμα ιδανικά για πάρτι και σνακ

Συνταγές4 ημέρες ago

Φτιάξτε γαρίδες σαγανάκι με μουστάρδα και θα μας θυμηθείς

Συνταγές4 ημέρες ago

Δοκιμάστε αυτή την εύκολη συνταγή για τα πιο νόστιμα κουλούρια του Πάσχα

Συνταγές5 ημέρες ago

Υπέροχοι γίγαντες φούρνου μαγειρεμένοι με πολύ μεράκι

Συνταγές5 ημέρες ago

Αρωματικοί ρεβυθοκεφτέδες – οι πιο λαχταριστοί που έχετε δοκιμάσει!

Exit mobile version