Οι μπανάνες τσιπς φτιάχνονται πανεύκολα:
- Αφού τις ξεφλουδίσετε, κόψτε τις σε ροδέλες ή σε φέτες 3εκ περίπου
- Βάλτε τις μπανάνες σε ταψί που έχετε σκεπάσει με λαδόχαρτο
- Αφήστε τις στο φούρνο να ξεραθούν για 1-2 ώρες σε όχι πολύ δυνατή θερμοκρασία.
- Οταν είναι έτοιμες (τραγανιστές στις άκρες και λίγο πιο μαλακές στο κέντρο), τις βγάζετε από τον φούρνο
- Περιμένετε να κρυώσουν τελείως και μετά τις βάζετε σε κουτί που κλείνει καλά για να τις προστατέψετε από την υγρασία
Τις μπανάνες τσιπς μπορείτε να τις φάτε σκέτες, με λιωμένη, σοκολάτα, μέλι, νουτέλλα…
*Οι μπανάνες που θα διαλέξετε για να φτιάξετε τσιπς να μην έχουν μαύρους λεκέδες
** Διατηρήστε τις σε πολύ καλά κλεισμένο κουτί
*** Αν πριν τις ψήσετε τους ρίξετε χυμό λεμονιού, δεν θα μαυρίσουν στο ψήσιμο