Συνταγές
Ένα φοβερό γλυκάκι για να δροσιστούμε! Φρουτοσαλάτα Αμβροσία
Η συνταγή είναι από Maria Anestaki – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για τσέρκι Νο 26
Σε ένα κατσαρολάκι ανακατεύουμε σε ένα ποτήρι καυτό νερό ένα φακελάκι ζελέ με γεύση ανανά, αφού διαλυθεί προσθέτουμε ένα ποτήρι παγωμένο νερό.
Ανακατεύουμε και το βάζουμε στο ψυγείο να μισοπήξει.
Στο multi θρυμματίζουμε 400 γρ. μπισκότα digestive και τα ανακατεύουμε με 150 γρ. λιωμένο βούτυρο. Τα στρώνουμε στην βάση πατώντας τα με ένα κουτάλι.
Χτυπάμε με το μίξερ 250 γρ. κρέμα γάλακτος με μισό ποτήρι ζάχαρη άχνη, μέχρι να γίνει μια πλούσια σαντιγί . Στη συνέχεια ανακατεύουμε σε αυτήν 200 γρ. στραγγιστό γιαούρτι και το μισοπηγμένο ζελέ.
Το τοποθετούμε πάνω από στην βάση από τα μπισκότα.
Παίρνουμε ένα στρογγυλό μπολ το τυλίγουμε με μεμβράνη, το τοποθετούμε στο κέντρο του σκεύους μας και το πιέζουμε έως ότου φτάσει η σαντιγί στο χείλος του σκεύους, ( για να γίνει το βαθούλωμα, αν δεν σταθεί βάλτε στο μπολ νερό). Το βάζουμε στο ψυγείο.
Κάνουμε και ένα φακελάκι ζελέ με γεύση φράουλα και το αφήνουμε στο ψυγείο να μισοπήξει.
Καθαρίζουμε και κόβουμε διάφορα φρούτα σε μικρά κομμάτια και τα αφήνουμε σε χαρτί κουζίνας να στραγγίσουν .
Παίρνουμε το τσέρκι από το ψυγείο αφαιρούμε το μπολ και την μεμβράνη από το μείγμα και γεμίζουμε το βαθούλωμα εναλλάξ με τα φρούτα και το μισοπηγμένο ζελέ.
Αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 6 ώρες.
Η συνταγή είναι από Maria Anestaki – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.