Συνταγές
Φανταστικό Καλοκαιρινό Γλυκό για να κάνεις εντύπωση!
Σήμερα φτιάχνουμε μαζί ένα υπέροχο, δροσερό γλυκό που δεν θα βαρεθούμε να φτιάχνουμε αυτό το καλοκαίρι. Δεν είναι και από τα πιο γρήγορα γλυκά αλλά το γευστικό αποτέλεσμα θα εντυπωσιάσει τους καλεσμένους σας!
Υλικά
Για το Παντεστάνι
3 αυγά
150 γρ ζάχαρη
150 ml γάλα φρέσκο
50 ml σπορέλαιο
150 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
40 γρ κακάο
1 βανίλια
Για τη Κρέμα
5 γρ σκόνη ζελατίνης
200 γρ κρέμα γάλακτος
100 γρ ζάχαρη άχνη
100 γρ γιαούρτι
200 γρ μασκαρπόνε
Για το Ζελέ
700 ml ανάμεικτο χυμό
15 γρ σκόνη ζελατίνης
Εκτέλεση
Ξεκινάμε με το παντεσπάνι του γλυκού μας. Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.
Κατόπιν, προσθέτουμε το γάλα, το λάδι και ανακατεύουμε.
Στη συνέχεια, κοσκινίζουμε το αλεύρι, το κακάο και τις βανίλιες.
Δουλεύουμε να γίνει το μείγμα χυλός και τον απλώνουμε σε φόρμα 28 εκατοστών με αντικολλητικό χαρτί.
Τέλος, ψήνουμε στους 170 βαθμούς Κελσίου, στις αντιστάσεις για περίπου 30 λεπτά.
ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Ελέγχουμε με ένα ξυλάκι αν έχει ψηθεί το εσωτερικό.
Συνεχίζουμε με την προετοιμασία της κρέμας. Διαλύουμε την ζελατίνη σε λίγο κρύο νερό και αφήνουμε για 5 λεπτά (μπορούμε να βάλουμε και φύλλα στην ίδια ποσότητα, αλλά ακολουθούμε την κατάλληλη διαδικασία).
Έπειτα, λιώνουμε την ζελατίνη σε λίγο καυτό νερό.
Χτυπάμε την κρύα κρέμα γάλακτος μαζί με την άχνη να γίνουν σαντιγί.
Ενσωματώνουμε το γιαούρτι, το μασκαρπόνε και σιγά σιγά την χλιαρή πλέον ζελατίνη.
Τρυπάμε το κρύο παντεσπάνι και το σιροπιάζουμε με ανάμεικτο χυμό.
Συνεχίζουμε και απλώνουμε την κρέμα πάνω από το παντεσπάνι και βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες.
Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία με την ζελατίνη για το ζελέ.
Βάζουμε την ζελατίνη στον χυμό και ανακατεύουμε, όπως φαίνεται και στο βίντεο.
Με προσοχή ρίχνουμε τον χυμό πάνω από την κρέμα και αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι το ζελέ να σταθεροποιηθεί.
Το γλυκό μας είναι έτοιμο και θα είναι από τα πιο δροσερά και ξεχωριστά γλυκά που θα δοκιμάσετε αυτό το καλοκαίρι! Καλή επιτυχία!
Δες το βίντεο που περιγράφει την συνταγή:
Αν σου αρέσει η συνταγή, κάνε ΕΓΓΡΑΦΗ στο κανάλι!