Συνταγές
Μια ζύμη απίστευτη, τραγανή κ νόστιμη – τυροπιτάκια κουρού
Η συνταγή είναι από Rania Mantopoulou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
-1 γιαούρτι 200 γρ.
-1 κεσεδάκι λάδι ελαφρύ
-2 κτσ. λιωμένο βούτυρο κρύο
-λίγο πιπέρι και αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (περίπου 400 γρ.)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Γίνεται μια υπέροχη, εύπλαστη ζύμη.
Παίρνουμε μικρά μπαλάκια και τα ανοίγουμε πολύ εύκολα με την παλάμη.
Προσθέτουμε την γέμιση, (μισό αυγό χτυπημένο, το υπόλοιπο το θέλουμε για το τέλος, φέτα τριμμένη) και κλείνουμε με πιρούνι.
Αλείφουμε με το μισό αυγό που κρατήσαμε και ελάχιστο γάλα. Αν θέλουμε πασπαλίζουμε με σουσάμι.
Ψήνουμε στους 170 βαθμούς μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα.
Μπορείτε να κάνετε και διπλή δόση και να τα αποθηκεύσετε, (χωρίς να τα αλείψετε με αυγό) στην κατάψυξη και να βγάλετε – ψήνετε όποτε επιθυμείτε.
Η συνταγή είναι από Rania Mantopoulou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η απόλαυση των συνταγών δεν τελειώνει!
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή αφράτα και πεντανόστιμα! Τυροπιτάκια κουρού με ανθότυρο και φέτα.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Αλεξάνδρα Κυριάκη-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Υλικά
-200 γρ. γιαούρτι
-200 γρ. καλαμποκέλαιο
-1 αυγό
-1 κτγ. κοφτό αλάτι
-450 γρ. αλεύρι φαρίνα
Για την γέμιση
-200 γρ. φέτα
-100 γρ. ανθότυρο
-1 αυγό
-1 κρόκος αραιωμένος με λίγο γάλα για το αλλειμα
Εκτέλεση
Χτυπάω με το σύρμα το λάδι το αυγό και το γιαούρτι.
Ρίχνω το αλάτι και σιγά- σιγά το αλεύρι ζυμώνοντας μέχρι να έχω ένα εύπλαστο ζυμαράκι.
Σκεπάζω αφήνω 15 λεπτά να ξεκουραστεί και ετοιμάζω την γέμιση. Σε ένα μπόλ βάζω τα τυριά σπασμένα με το χέρι.
Ρίχνω το αυγό, ελάχιστο πιπέρι και ανακατεύω καλά να ενσωματωθούν.
Παίρνω ένα μπαλάκι ζύμης το ανοίγω, βάζω ένα κτγ. γέμιση και το κλείνω πιέζοντας το με ένα πιρούνι.
Τα βάζω σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα τα αλείφω με τον αραιωμένο κρόκο και ψήνω στους 180 βαθμούς μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Αλεξάνδρα Κυριάκη-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”