Connect with us

Γλυκα

Τούρτα με Nutella και καραμελωμένα φουντούκια!

Published

on

DSC01874

Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!

ΥΛΙΚΑ
Για το παντεσπάνι σοκολάτας
125 γρ. Zάχαρη
125 γρ. Aλεύρι, κοσκινισμένο
5 Aυγά
30 γρ. Kακάο
Για το σιρόπι
150 γρ. Zάχαρη
150 γρ. Nερό
120 γρ. κονιάκ ή ρούμι
Για τη γέμιση
1 βάζο Nutella 750 γρ.
250 γρ. κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγύ..

Για τη ganache πικρής σοκολάτας
450 γρ. κουβερτούρα με 70% κακάο, σε κομμάτια
560 ml (2 1/3 φλ.τσ.) κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
60 ml (1/4 φλ.τσ.) μέλι
80 γρ. βούτυρο
Για τη διακόσμηση
150 γρ. φουντούκια
120 γρ. ζάχαρη

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Για το παντεσπάνι σοκολάτας
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς Κελσίου στον αέρα.
Χτυπάμε τα αβγά με τη ζάχαρη έως ότου το μείγμα ασπρίσει και αφρατέψει.
Προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι, το κακάο χτυπώντας το μείγμα στη χαμηλή ταχύτητα.
Αλείφουμε με μαργαρίνη και αλευρώνουμε ένα ταψάκι διαμέτρου 25-26 εκατοστών.
Μόλις το μείγμα ομογενοποιηθεί το βάζουμε στο ταψάκι και το ψήνουμε για 20 λεπτά.
Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε το παντεσπάνι να κρυώσει καλά.
Ύστερα, το κόβουμε σε 3 οριζόντιες φέτες.
Για το σιρόπι
Σε μια μικρή κατσαρόλα, βάζουμε τη ζάχαρη και το νερό και τα αφήνουμε να βράσουν για 5-6 λεπτά από τη στιγμή που θα αρχίσουν να κοχλάζουν.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει.
Μόλις κρυώσει, προσθέτουμε και το κονιάκ.
Για τη γέμιση
Ανακατεύουμε προσεκτικά με μια σπάτουλα τη Nutella με την χτυπημένη κρέμα γάλακτος, μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Για τη ganache πικρής σοκολάτας
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα την κρέμα γάλακτος με το βούτυρο και το μέλι να ζεσταθούν.
Μόλις ζεσταθούν ρίχνουμε μέσα τα κομμάτια της κουβερτούρας και ανακατεύουμε λίγο για να λιώσουν.
Το γλάσο μας γίνεται παχύρρευστο, γυαλιστερό και ομοιογενές με λίγο ανακάτεμα.
Αφήνουμε να κρυώσει για λίγο και καλύπτουμε την τούρτα, στο επάνω μέρος της και γύρω γύρω.
Για τη διακόσμηση
Βάζουμε σε βαθύ αντικολλητικό τηγάνι τη ζάχαρη και τα φουντούκια.
Αφήνουμε σε σιγανή προς μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα, μέχρι να καραμελώσει η ζάχαρη και  τα φουντούκια.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει.
Κόβουμε μερικά κομμάτια για να στολίσουμε την τούρτα και την υπόλοιπη πραλίνα την θρυμματίζουμε στο multi, για την επικάλυψη της τούρτας.
Σύνθεση της τούρτας
Όταν όλα τα παραπάνω είναι έτοιμα, ξεκινούμε να συνθέτουμε την τούρτα.
Σε μια πιατέλα, βάζουμε τον ένα δίσκο παντεσπανιού και με ένα πινέλο τον βρέχουμε με το σιρόπι.
Τον καλύπτουμε με την μισή σοκολατένια κρέμα μας.
Βάζουμε τον άλλο δίσκο, τον σιροπιάζουμε και τον καλύπτουμε πάλι με την υπόλοιπη κρέμα.
Τέλος, τοποθετούμε και τον τρίτο δίσκο και αφού τον σιροπιάσουμε, καλύπτουμε με την ganache όλη την τούρτα, επάνω και γύρω γύρω.
Πασπαλίζουμε με τα θρυμματισμένα καραμελωμένα φουντούκια και βάζουμε στο ψυγείο.
Την ώρα που θα την σερβίρουμε την στολίζουμε με το κομμάτι ή τα κομμάτια των καραμελωμένων φουντουκιών.
Συνταγές2 εβδομάδες ago

Ονειρεμένο τσιζκέικ λεμόνι – μια εύκολη συνταγή για σίγουρη επιτυχία

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Αυτή είναι η συνταγή που πρέπει οπωσδήποτε να την δοκιμάσεις – σαραγλί το ιδανικό κέρασμα!

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Τέλειο γεύμα! Μανιτάρια φρικασέ – νηστίσιμα τόσο νόστιμα πού δεν έχουν να ζηλέψουν το κρέας…

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Μια μόνο μικρή παρέμβαση στην κλασική συνταγή 1-2-3-4 , και βγήκε ο πιο σπυρωτός χαλβάς

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Τέτοιους λουκουμάδες πού να τους βρεις!

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Μου τρέξανε τα σάλια! Τι υπέροχο πιάτο είναι αυτό με καλαμάρι ψητό στον φούρνο

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Ανακαλύψτε τη συνταγή για το πιο νόστιμο πασχαλινό τσουρέκι

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Τι μυρωδάτο και καλομαγειρεμένο φαγητό! Σουπιές κρασάτες με κρεμμύδια

Συνταγές1 εβδομάδα ago

Η συνταγή είναι παλιά κι από φούρναρη – τυροπιτάκια με σίγουρη επιτυχία

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Πώς ένας ταπεινός χαλβάς μετατρέπεται σε ένα ξεχωριστό γλυκάκι!

Συνταγές40 λεπτά ago

Μοσχομύρισε το σπίτι και φέτος, έτοιμα τα ατομικά τσουρέκια μας!

Συνταγές2 ώρες ago

Ωραιότατο, μεζεκλίδικο φαγητό – θράψαλα κρασάτα με κρεμμύδι και ελιές

Συνταγές16 ώρες ago

Υπέροχα τσουρέκια, αφράτα και σίγουρα πολύ νόστιμα.

Συνταγές18 ώρες ago

Καλό και ευλογημένο Πάσχα να έχουμε με υγεία, αγάπη, ευημερία και οικογενειακή γαλήνη

Συνταγές20 ώρες ago

Απλά φανταστικές τσουρεκάρες – συνταγή που δεν την αλλάζω με τίποτα

Συνταγές22 ώρες ago

Τι ωραία πρόταση !! Θεϊκός χαλβάς σιμιγδαλένιος με κουβερτούρα και κράνμπερι

Συνταγές24 ώρες ago

Αυτή είναι η απόλυτη τηγανιά μανιταριών! Θα την φτιάχνω συνέχεια!

Συνταγές24 ώρες ago

Ελάτε να ετοιμάσουμε το πιο λαχταριστό αρνί τυλιχτό για το πασχαλινό σας τραπέζι

Συνταγές1 ημέρα ago

Υπέροχοι κολοκυθοκεφτέδες φούρνου, πεντανόστιμοι και λαχταριστοί

Συνταγές1 ημέρα ago

Ωραίο και δροσερό γιαουρτογλυκό

Συνταγές2 ημέρες ago

Χωρίς καλιτσούνια Πάσχα δε νοείται !

Συνταγές2 ημέρες ago

Τα πιο νόστιμα βουτηρένια τραγανά τυροπιτάκια κουρού που λιώνουν στο στόμα

Συνταγές2 ημέρες ago

Πολύ ωραία αφράτα και νοστιμότατα τηγανοψωμάκια νηστίσιμα με ελιές! Τ

Συνταγές2 ημέρες ago

Ωραιότατη σπιτική πραλίνα σοκολάτας

Συνταγές2 ημέρες ago

Αχ τι ωραίο δείχνει! Χταπόδι με μανιτάρια και πατάτες λεμονάτο στο φούρνο

Συνταγές2 ημέρες ago

Τσουρέκι μόνο με προζύμι, χωρίς μαγιά και γίνεται καλύτερο από κάθε άλλη φορά.

Συνταγές3 ημέρες ago

Ότι πρέπει για τις ημέρες νηστείας – λαχταριστά και πεντανόστιμα νηστίσιμα πιτάκια με λαχανικά και ελιές

Συνταγές3 ημέρες ago

Χαλβάς Αιτωλοακαρνανίας! Νηστίσιμος, παραδοσιακός και πολύ νόστιμος!

Συνταγές3 ημέρες ago

Εξαιρετικό ψωμάκι με προζύμι – Να το απολαύσετε καθώς το αποτέλεσμα θα σας αποζημιώσει

Συνταγές3 ημέρες ago

Πολύ ωραία και πολύ καλή ιδέα για σταφιδόψωμο νηστίσιμο, χωρίς λάδι

Συνταγές3 ημέρες ago

Ωραιότατη μυρωδάτη και λαχταριστή κολοκυθόπιτα στο φούρνο

Συνταγές3 ημέρες ago

Όλες οι λεπτομέρειες και τα μυστικά στην καλύτερη συνταγή για τα περίφημα κρητικά λυχναράκια

Συνταγές3 ημέρες ago

Την πρώτη μέρα εξαφανίστηκαν τα μισά. Συνταγή για κουλουράκια αμμωνίας από τα παλιά…

Συνταγές3 ημέρες ago

Η συνταγή αυτή είναι από τις ωραιότερες γιατί τα τσουρέκια μένουν μαλακά για πολλές μέρες

Συνταγές4 ημέρες ago

Εντυπωσιακή τούρτα Black Forest με αφράτο παντεσπάνι

Συνταγές4 ημέρες ago

Φτιάξτε πασχαλινά κουλουράκια που γίνονται μαλακά μέσα, εύκολα και θα τα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι

Συνταγές4 ημέρες ago

Μελιτζάνες στον φούρνο με πλούσια σάλτσα και τυρί

Συνταγές4 ημέρες ago

Μακράν η καλύτερη συνταγή για πίτα με χόρτα και τυρί

Συνταγές4 ημέρες ago

Φτιάξαμε και φέτος τα πασχαλινά γιαννιώτικα κουλουράκια αμμωνίας – αγαπημένη μυρωδιά του Πάσχα

Συνταγές4 ημέρες ago

Αφράτα και νόστιμα ελιοψωμάκια

Exit mobile version