Συνταγές
Δροσερή φουντουκόπιτα και η κουζίνα γέμισε αρώματα
Έχεις δοκιμάσει να φτιάξεις φουντουκόπιτα? Τότε ήρθε η ώρα διότι πρόκειται για ένα δροσερό, σιροπιαστό γλυκό με χαρακτηριστική γεύση που θα σε ενθουσιάσει! Αν το κάνεις μία φορά, είναι δεδομένο ότι θα το ξανακάνεις!
Υλικά
Για το Σιρόπι
400 γρ ζάχαρη
400 ml νερό
1 φλούδα πορτοκαλιού
Για τη Βάση
150 γρ φουντούκια
4 αυγά
200 γρ ζάχαρη
130 γρ φρυγανιά τριμμένη
2 βανίλιες
1 κουταλιά μπέικιν πάουντερ
Για την Επικάλυψη
400 ml γάλα
1 φάκελο κρέμα ζαχαροπλαστικής βανίλια
Εκτέλεση
Ξεκινάμε με το σιρόπι. Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε τη ζάχαρη, το νερό και τη φλούδα πορτοκαλιού να βράσουν για 5 λεπτά.
Συνεχίζουμε με τη βάση του γλυκού μας. Στο μούλτι θρυμματίζουμε τα φουντούκια.
Κατόπιν παίρνουμε ένα μπολ και χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη να αφρατέψουν. Προσθέτουμε την φρυγανιά, τις βανίλιες και δουλεύουμε με μαρίζ.
Στην πορεία, ρίχνουμε τα φουντούκια, το μπέικιν και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
Τέλος, απλώνουμε το μείγμα σε ταψί 30×22 εκατοστών που έχουμε λαδώσει προηγουμένως και ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου, στις αντιστάσεις, μέχρι αυτό να ροδίσει.
ΣΙΡΟΠΙΑΣΜΑ: Όσο το γλυκό μας είναι καυτό το σιροπιάζουμε με χλιαρό σιρόπι. Αφήνουμε για τουλάχιστον 4 ώρες να το απορροφήσει.
Συνεχίζουμε με την επικάλυψη. Χτυπάμε το γάλα με την κρέμα ζαχαροπλαστικής βανίλια.
Απλώνουμε την κρέμα πάνω από το γλυκό και βάζουμε για 2 ώρες στο ψυγείο.
Προαιρετικά σερβίρουμε με σπασμένα φουντούκια, κανέλα ή φιστίκι.
Έτοιμη και η δική μας φουντουκόπιτα! Πρόσφερε την ως επιδόρπιο και οι καλεσμένοι θα εκπλαγούν! Καλή επιτυχία!
Ακολουθεί το βίντεο της συνταγής:
Αν σου αρέσει η συνταγή, κάνε ΕΓΓΡΑΦΗ στο κανάλι!