Συνταγές
Απο τις ωραιότερες σοκολατόπιτες που έχετε δοκιμάσει – φανταστική, ζουμερη και με απίστευτο άρωμα φουντουκιού
Η Συνταγή είναι από κ. Tzela Antonopoulou– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
4 αβγα
200γρ βούτυρο lurpak
200 γρ ζάχαρη
170 γρ φουντούκι
200 γρ σοκολάτα κουβερτουρα 55% κακαο
40 γρ κακάο αγλυκο
2 βανίλιες
μια πρέζα αλάτι
1 σφηνάκι κονιάκ
2 λιτρα παγωτό βανίλια ή ότι γεύση σας άρεσει
Για τη γκαναζ σοκολάτας
100γρ σοκολάτα κουβερτουρα
50ml γάλα εβαπορε
1κ.γ μέλι
Φουντούκι επιπλέον για γαρνίρισμα
Εκτέλεση
Βουτυρώνουμε ένα ταψάκι με αποσπώμενη βάση 26εκ., το αλευρωνουμε ελαφρώς και τινάζω να φύγει η περίσσεια του αλευριού.
Προθερμαινουμε το φούρνο μου στις αντιστάσεις στους 175 βαθμους .
Σε ένα βαθύ μπολ βάζουμε το βούτυρο κομμένο σε κύβους και τη σοκολάτα σε κομμάτια και λιώνουμε στα μικροκύματα σταδιακά σε χαμηλά watt προσέχοντας να μην κάψουμε τη σοκολάτα.
Έλεγχουμε σταδιακά αν έχει λιώσει, ανακατεύοντας την.
Ψιλοκοβουμε στο μουλτι τα φουντούκια μαζί με το κακάο και το κρατάμε στην άκρη.
Χωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια.
Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε τα ασπράδια με μια πρέζα αλάτι σε σφιχτή μαρέγκα.
Τη γυρίζουμε σε ένα άλλο μπολ και την κρατάμε στην άκρη.
Στον ιδιο κάδο χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατεψουν και να γίνουν σαν κρέμα .
Στη συνέχεια προσθέτουμε το κονιάκ .
Σταματάμε το μίξερ και γυρίζουμε το μίγμα της σοκολάτας που λιωσαμε μέσα στο μίγμα των αβγών.
Ανακατεύουμε με ένα σύρμα.
Έπειτα ανακατεύουμε σταδιακά και τα φουντούκια με το κακάο που έχουμε θρυμματισει.
Τέλος ενσωματώνουμε τη μαρέγκα με μια μαριζ προσέχοντας να μην χάσουμε τον όγκο.
Γυρίζουμε τη σοκολατόπιτα στο ταψάκι και ψήνουμε για 35 λεπτά.
Βγάζουμε από το φούρνο , αφήνω να σταθεί 10 λεπτα και ξεφορμαρουμε .
Αφού κρυώσει τελείως γεμίζουμε τη σοκολατόπιτα με μπάλες παγωτό.
Γαρνίρουμε με τη γκαναζ σοκολάτας και με επιπλέον φουντούκι.
Για τη γκαναζ
Βάζουμε το εβαπορε στο φούρνο μικροκυμάτων να κάψει.
Προσθέτουμε μέσα στο γάλα τη σοκολάτα σε κομμάτια και το μέλι.
Αφήνουμε 1-2 λεπτά και ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνει λεία ή γκαναζ.
Γαρνίρουμε το παγωτό
Η Συνταγή είναι από κ. Tzela Antonopoulou– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.