Συνταγές
Τάρτα φράουλας ελαφριά σαν πούπουλο στην γεύση – αγαπημένο και λαχταριστό γλυκό
Η Συνταγή είναι από Μαρινα Μισαηλιδου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικα :
Για το παντεσπανι:
2 αυγα
150 γρ.ζαχαρη
100 ml σπορελαιο
150 ml γαλα
1 βανηλια
1 κ.γ.μπεικην
450 γρ.αλευρι γ.ο.χ.
1 κεσεδακι φραουλες κομμενες στην μεση.
1 φακ.ζελε φραουλας ειδικο για ταρτα.
150 γρ.φυτικη σαντυγι (εγω εβαλα την πρασινη με το χωνι απο εξω)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπαμε τα αυγα να αφρατεψουν προσθετουμε τα υπολοιπα υλικα με τελευταιο το αλευρι.
Βουτηρωνουμε την φορμα για ταρτα ριχνουμε το μειγμα και ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 180 βαθμους για 25 με 30 λεπτα αναλογα με τον φουρνο.
Οταν ειναι ετοιμο το αφηνουμε λιγο να κρυωσει και το ξεφορμαρουμε.
Χτυπαμε την σαντυγι μας και την απλωνουμε με μια σπατουλα στην επιφανεια.Τοποθετουμε περιμετρικα τις φραουλες .
Ετοιμαζουμε το ζελε με βαση τις οδηγειες
Και με ενα κουταλι το ριχνουμε απο επανω.
Στολιζουμε με ροζετες σαντυγης και απολαμβανουμε.
Η Συνταγή είναι από Μαρινα Μισαηλιδου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Ανέβασε και εσύ την δικιά σου νόστιμη συνταγή εδώ!
Οι νόστιμες συνταγές δεν σταματάνε.. ΔΕΣ άλλη μια εξαιρετική πρόταση για ατομικές Τάρτες με σοκολάτα και φουντούκια
Η Συνταγή είναι του κ. Dimitris Pappas – “Συνταγες μαγειρικης ζαχαροπλαστικης”
ΥΛΙΚΑ
Για την τάρτα:
360g βούτυρο
195g ζάχαρη άχνη
120g κακάο
Μια πρέζα αλάτι
90g πούδρα αμυγδάλου
142g αυγά
675g αλεύρι για όλες της χρήσεις
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε στον κάδο του μίξερ βουτιρο, ζάχαρη,κακάο,αλάτι, αμύγδαλο, αλεύρι και ανακατεύουμε έως ότου γίνει το μείγμα σαν άμμος
Προσθέτουμε τα αυγά
Αφήνουμε στο ψυγείο 1ωρα να ξεκουραστεί
Ψήνουμε σε φορμακια μικρά η μεγάλα στους 170 15 λεπτά ανάλογα τον φούρνο
Για την ganache
100gσοκολατα κουβέρτα
100 g κρεμμα γάλακτος
15 g βουτιρο
Ζεσταίνουμε την κρέμα όταν βράσει την ρίχνουμε στην σοκολάτα ανάκατευουμε
Στο τέλος προσθέτουμε το βούτυρο
Γεμίζουμε της τάρτες με την κρέμα και κρατάμε λίγη για να γαρνίρουμε από επανω
Η Συνταγή είναι του κ. Dimitris Pappas – “Συνταγες μαγειρικης ζαχαροπλαστικης”