Συνταγές
Τούρτα ταψιού με κερασάκι, φραουλίτσα ή σαντιγί… διαλέξτε
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Instasuntages”
ΥΛΙΚΑ
Για την βάση
8 αυγά
24 κ.σ κοφτές ζάχαρη
16 κ.σ αλεύρι γ.ο.χ
8 κ.σ κακάο
1 φακελάκι baking powder
Για το σιρόπι
2 κούπες ζάχαρη
2 κούπες νερό
2 βανίλιες
2 κ.γ χυμό λεμόνι
2 κ.σ κονιάκ
Για την κρέμα καραμέλα
2 κουτάκια morfat παγωμένα
1 κουτί καραμελωμένο ζαχαρούχο
Για το γλάσο
150γρ. γάλα εβαπορέ αδιάλυτο
200γρ σοκολάτα κουβερτούρα
1 κ.σ μέλι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη για 3-4 λεπτά μέχρι να αφρατέψουν και να φουσκώσουν.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το κακάο και το baking powder και τα ρίχνουμε στο μείγμα των αυγών.
Αδειάζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένο ταψάκι και ψήνουμε στους 180°C αντιστάσεις για 20 λεπτά. Μέχρι να ψηθεί το παντεσπάνι ετοιμάζουμε το σιρόπι.
Βράζουμε 4 λεπτά και προσθέτουμε το κονιάκ. Σιροπιάζουμε αμέσως μόλις βγει από τον φούρνο, με το ζεστό σιρόπι.
Αφήνουμε να κρυώσει καλά το παντεσπάνι. Φτιάχνουμε την κρέμα καραμέλα χτυπώντας τις morfat κρύες από το ψυγείο με το καραμελωμένο ζαχαρούχο. Όταν κρυώσει το παντεσπάνι προσθέτουμε επάνω την κρέμα του ζαχαρούχου.
Φτιάχνουμε το γλάσο σοκολάτας, βράζουμε το γάλα, ρίχνουμε και ανακατεύουμε μέσα την σοκολάτα και το μέλι. Αφήνουμε να κρυώσει λίγο και την προσθέτουμε επάνω από την κρέμα καραμέλας
Διακοσμούμε όπως θέλουμε
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Instasuntages”