Συνταγές
Εύκολο εκλερ ταψιού χωρίς ψήσιμο
Η Συνταγή είναι από “Helena’s Greek cooking”.
Υλικά:
300 γρ. Κράκερς
Για την κρέμα πατισερι:
1 λίτρο γάλα light ~ 1 κιλό
4 κρόκοι αυγών
Μια πρέζα αλάτι
120 γρ. Ζάχαρη
100 γρ. κορν φλαουρ
Εκχύλισμα βανίλιας, η 2 βανίλιες
50 γρ. φρέσκο βούτυρο
200 γρ. κρέμα γάλακτος light η φυτική
Για την γκαναζ:
250 γρ. Κουβερτούρα
1 γεμάτη κ.σ νουτελα
5-6 κ.σ γάλα ή κρέμα γάλακτος
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Στρώνουμε μια στρώση Κράκερς σε ένα μικρό πυρίμαχο ταψάκι (δείτε φώτο).
Σε μπολ ρίχνουμε τους κρόκους αυγών, τη βανίλια, τη ζάχαρη, το κορν φλαουρ και ανακατεύουμε. Ζεσταίνουμε το γάλα (όχι να βράσει) και ρίχνουμε το μείγμα αυγών σιγά σιγά ενώ ανακατευουμε συνεχώς μέχρι να γίνει μία παχύρευστης κρέμα.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουνε να κρυώσει λίγο. Που και που ανακατευουμε για να μην μας κάνει κρουστά. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σφιχτή σαντιγί και την ενσωματώνουμε στην κρέμα πατισερι. Ρίχνουμε την κρέμα πάνω στα Κράκερς και απλώνουμε ομοιόμορφα.
Σε κατσαρολακι ζεσταίνουνε το γάλα και ρίχνουμε την κομμένη κουβερτούρα.
Κλείνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε να λιώσει, ενω προσθέτουμε και την νουτελα. Την αφήνουμε 10 λεπτά να κρυώσει και ρίχνουμε την γκαναζ πάνω στην κρέμα. Τοποθετούμε στο ψυγείο για 3 ώρες και μετά σερβίρουμε.
Ότι είναι σπιτικό είναι… και πιο νόστιμο
Η απόλαυση της μαγειρικής δεν τελειώνει ποτέ! Καλή επιτυχία αν δοκιμάσετε να την φτιαξετε!!
Η Συνταγή είναι από “Helena’s Greek cooking”.