Συνταγές
Τα πιο εύκολα και τραγανά μπισκοτάκια με μια ζύμη έτοιμα να τα σερβίρετε σε μια ώρα
Η Συνταγή είναι από “Helena’s Greek cooking”.
Υλικά:
300 γρ. βούτυρο φρέσκο ανάλατο σε θερμοκρασία δωματίου
200 γρ. Άχνη ζάχαρη
5 βανίλιες
500 γρ. αλεύρι μαλακό ή για όλες τις χρήσεις
500 γρ. Κουβερτούρα
Λίγη μαρμελάδα της αρεσκείας σας
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνουμε το φούρνο στον αέρα στους 170 βαθμούς.
Χτυπάμε στο μίξερ καλά το βούτυρο.
Προσθέτουμε τις βανίλιες, την άχνη και ξαναχτυπάμε. Σταματάμε το μίξερ, ρίχνουμε σιγά- σιγά το αλεύρι και δουλεύουμε με το χέρι τη ζύμη. Θέλουμε να έχουμε μια λεία και εύπλαστη ζύμη.
Πλάθουμε πεταλάκια και διάφορα άλλα σχήματα. Σε κάποια προσθέτουμε μαρμελάδα και φουντούκια ή αμύγδαλα σπασμένα.
Τοποθετούμε σε λαμαρίνα καλυμμένη με χαρτί ψησίματος και ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 20-25 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.
Λιώνουμε την κουβερτούρα και βουτάμε κρύα τα πεταλάκια. Την υπόλοιπη κουβερτούρα την απλώνουμε με πιρούνι πάνω στα άλλα μπισκοτάκια.
Αφήνουμε να σφίξει η κουβερτούρα και σερβίρουμε.
Η Συνταγή είναι από “Helena’s Greek cooking”.
Ότι είναι σπιτικό είναι… και πιο νόστιμο
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή για Μια πανεύκολη συνταγή, για ένα λαχταριστό λευκό χαλβαδένιο μπισκοτογλυκό.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Οι Συνταγές της Κυριακής”
ΥΛΙΚΑ
1 λίτρο γάλα
1 κούπα ζάχαρη
1 κούπα σιμιγδάλι χοντρό
1 κούπα ινδοκαρυδο
1 συσκευασία μπισκότα κακάο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τοποθετούμε το γάλα, τη ζάχαρη, το σιμιγδάλι και το ινδοκάρυδο σε μία βαθιά κατσαρόλα, ανακατεύοντας σε χαμηλή φωτιά συνεχώς μέχρι να πήξει.
Τοποθετούμε σε μια φόρμα του κέικ μεμβράνη, καλύπτοντας καλά όλη την φόρμα Βάζουμε το μείγμα ομοιόμορφα, και τα μπισκότα διαδοχικά στη κρέμα.
Αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει καλά, και το βάζουμε στο ψυγείο .
Τέλος αναποδογυριζουμε προσεχτικά σε μία πιατέλα, και διακοσμούμε με ότι θέλουμε.
Κόβουμε κομμάτια, και σερβίρουμε.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Οι Συνταγές της Κυριακής-ΣΟΦΙΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΎΛΟΥ”