Συνταγές
Τα μπισκότα Linzer έχουν φρουτένια γεύση και ταυτόχρονα δείχνουν ασυναγώνιστα
Η Συνταγή είναι από “Helena’s Greek cooking”.
Υλικά (για 2 λαμαρίνες φούρνου)
200 γρ. Φρέσκο βούτυρο κρύο σε κομματάκια κομμένο
200 γρ. Άχνη ζάχαρη
125 γρ. Αλεσμένα (ψηλά) καρύδια
2 αυγά
1 βανίλια
400-450 γρ. αλεύρι ζαχαροπλαστικής (μαλακό αλεύρι)
1 πρέζα αλάτι
Επιπλέον μαρμελάδα της αρεσκείας σας.
(Χρησιμοποιώ Dalfour που έχει ζάχαρη από τα φρούτα του)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπολ ρίχνουμε την άχνη, την βανίλια, τα αλεσμένα καρύδια και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε τα κομματάκια βούτυρο, τα αυγά και ζυμώνουμε με το χέρι μας.
Προσθέτουμε λίγο λίγο το αλεύρι κοσκινισμενο και ζυμώνουμε.
Αν χρειαστεί περισσότερο αλεύρι ρίχνουμε λίγο ακόμα. Το μείγμα πρέπει να πλάθεται να μην κολλάει ούτε να είναι σκληρό.
Το βάζουμε για 1 ώρα στο ψυγείο τυλιγμένο σε διαφάνεια.
Το βγάζουμε το χωρίζουμε σε 2 μέρη και ανοίγουμε με τον πλάστη φύλλο 2 cm.
Βγάζουμε τα σχέδια. Σε όσα κάνουμε τρυπούλες βγάζουμε και το αντίστοιχο χωρίς τρυπούλες.
Τοποθετούμε σε λαμαρίνα πάνω σε χαρτί ψησίματος και ψήνουμε για 10′-12′ λεπτά.
Αφού κρυώσουν στο σχήμα χωρίς τρυπούλες ρίχνουμε λίγη μαρμελάδα και καπακωνουμε με το αντίστοιχο σχήμα με τρυπούλες.
Πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.
Η Συνταγή είναι από “Helena’s Greek cooking”.
Χωρίς όρια, πειραματίσου με διάφορα υλικά και κάνε τους δικούς σου συνδυασμούς που σου αρέσουν!
Τώρα είναι η ευκαιρία! Ανέβασε και εσύ την δικιά σου νόστιμη συνταγή ΕΔΩ!