Συνταγές
Ταραμοσαλάτα – Αγαπημένο μας ορεκτικό
Η Συνταγή είναι από Ειρήνη Σταματέλλη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
150γρ ταραμά κόκκινο
πατατες βρασμενες περίπου στο κιλο
εξτρα παρθενο ελαιολαδο και λιγο αραβοσιτελαιο
μισο κρεμμυδι
χυμο λεμονιου
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ριχνουμε στο μπλεντερ τον ταραμα και χτυπαμε καλα με τις πατατες και το κρεμμυδι.Ρίχνουμε σιγα σιγα το ελαιολαδο και λιγο σπορελαιο.
Ανεκατευουμε σε χαμηλη ταχυτητα και δοκιμαζουμε συμφωνα με τα γουστα μου αν ειναι πολυ αλμυρος προσθετουμε κι αλλη πατατα και λαδακι.
Στο τελος προσθετουμε χυμο λεμονιου.Με την πατατα εχει πιο λεια υφη και μας αρεσει περισσοτερο απο το ψωμι.
Η Συνταγή είναι από Ειρήνη Σταματέλλη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Ανακαλύψτε συνταγές μαγειρικής.. Μπες τώρα στην κουζίνα και φύγαμε ..
Από τις πιο αγαπητές σαλάτες – ελαφριά πατατοσαλάτα που πάει παντού!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “ Κυριακή Συμεωνίδου-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
ΥΛΙΚΆ
6-7 μεγάλες πατάτες
1 βαζάκι μαγιονέζα
2 ξερά κρεμμύδια
2-3 φέτες ζαμπόν
2 κρεμμυδάκια φρέσκα
5-6 αγγουράκια τουρσί
Λίγο καλαμπόκι (προαιρετικά)
Μαϊντανό
3 κουταλιές της σούπας λάδι
1 λεμόνι το χυμό του
Αλάτι – πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ :
Καθαρίζουμε, κόβουμε και βάζουμε τις πατάτες σε αλατισμένο νερό να βράσουν (όχι να λιώσουν)
Στραγγίζουμε, και αφήνουμε λίγο να κρυώσουν.
Κόβουμε τα υπόλοιπα υλικά μικρά – κυβακια.
Αφού τα κόψουμε τα βάζουμε σε μια λεκάνη μαζί με τις πατάτες,το λάδι και την μισή μαγιονέζα από το βάζο (το άλλο το κρατάμε για επικάλυψη), τα ανακατεύουμε προσεχτικά να πάει παντού η μαγιονέζα.
Λαδώνουμε μια φόρμα και ρίχνουμε το μείγμα, και το τοποθετούμε στο ψυγείο, μετά 2 ώρες βγάζουμε και στολιζουμε, αν το θέλουμε σε γιορτινό τραπέζι, η φαντασία δική σάς…!!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “ Κυριακή Συμεωνίδου-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”