Υλικά:
- 4 φιλέτα στήθος κοτόπουλο χωρίς την πέτσα
- 100 γρ. τυρί φέτα
- 3 λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες
- 1 κ. σούπας ψιλοκομμένο βασιλικό (ή μαϊντανό)
- 1/2 κ. γλυκού ρίγανη ξερή
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
- 3 κ. σούπας ελαιόλαδο
- 1/2 φλ. τσαγιού νερό ή ζωμό κότας
- χυμό από 1/2 λεμόνι
- 2 κ. σούπας βούτυρο
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση:
- Σε ένα μπολ θρυμματίζουμε τη φέτα και την ανακατεύουμε με τον ψιλοκομμένο βασιλικό, τις λιαστές ντομάτες, το σκόρδο, τη ρίγανη και 1 κ. σούπας ελαιόλαδο.
- Κόβουμε με ένα κοφτερό μαχαίρι κάθε φιλέτο στήθος κατά μήκος ξεκινώντας λίγο πιο κάτω από την άκρη του. Κόβουμε και προς τα μέσα, με προσοχή να μη τρυπήσουμε την άλλη πλευρά του φιλέτου, σα να θέλουμε να δημιουργήσουμε μια τσέπη.
- Γεμίζουμε τις τσέπες με το μείγμα της φέτας, κλείνουμε και αλατοπιπερώνουμε τα φιλέτα.
- Ζεσταίνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε το κοτόπουλο και σωτάρουμε μέχρι να ροδίσει και από τις δύο πλευρές, περίπου για 6-7 λεπτά από κάθε πλευρά. Προσέχουμε να μην έχουμε δυνατά τη φωτιά και ροδίσει πολύ γρήγορα, ώστε να έχει χρόνο να μαγειρευτεί μέχρι μέσα και ομοιόμορφα.
- Βρέχουμε και τσαλακώνουμε ένα κομμάτι λαδόκολλα, σκεπάζουμε με το αυτοσχέδιο αυτό “καπάκι” το κοτόπουλο, χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά ακόμα. Αφαιρούμε το κοτόπουλο από το τηγάνι και το αφήνουμε σε μια πιατέλα.
- Στο τηγάνι ρίχνουμε το ζεστό νερό από το βραστήρα ή το ζωμό κοτόπουλου και με μια ξύλινη κουτάλα ξύνουμε τον πάτο του τηγανιού για να λιώσουν τυχούν μαύρα κομματάκια από το σωτάρισμα του κοτόπουλου. Βράζουμε για 1-2 λεπτά μέχρι να μειωθεί ελαφρώς η ποσότητα. Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και το βούτυρο, χαμηλώνουμε τη φωτιά, ανακινούμε το τηγάνι μέχρι να λιώσει το βούτυρο και να πήξει ελαφρώς η σάλτσα.
- Σερβίρουμε το κοτόπουλο με τη σάλτσα και συνοδεύουμε με ρύζι μακρύκοκκο ή μπασμάτι και πράσινη σαλάτα.
Περισσότερες νόστιμες συνταγές στο www.delightfularea.com