Συνταγές
Σπιτικό Καζάν Ντιπί ! (Καταπληκτικό σε Γεύση)
Ελάτε να φτιάξουμε μαζί ένα πολύ νόστιμο γλυκό στην κουζίνα μας! Σπιτικό Καζάν Ντιπί! Σχετικά εύκολο στην παρασκευή του και πολύ γευστικό! Καλή απόλαυση!
Υλικά
1 λίτρο γάλα
100 γρ ζάχαρη
80 γρ νισεστέ ή ρυζάλευρο
2 βανίλιες
Βούτυρο
3 κουταλιές ζάχαρη
Εκτέλεση
Ξεκινάμε και παίρνοντας μία κατσαρόλα και βάζουμε το γάλα, την ζάχαρη, το νισεστέ ή ρυζάλευρο και ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι το μείγμα μας να πήξει.
Όταν η κρέμα είναι έτοιμη την κατεβάζουμε από την φωτιά και την αρωματίζουμε με τις βανίλιες.
Στην συνέχεια, αλείφουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι 28 εκατοστών με βούτυρο και απλώνουμε 3 κουταλιές ζάχαρη.
Βάζουμε το τηγάνι στο μάτι της κουζίνας μέχρι να γίνει το μείγμα καραμέλα.
Όταν πάρει χρώμα η καραμέλα, απλώνουμε λίγο λιγότερη από την μισή ζεστή κρέμα και την καίμε μέχρι να πάρει χρώμα (μπορεί να χρειαστεί 10-15 λεπτά ή και παραπάνω).
Στην πορεία ελέγχουμε να έχει το χρώμα που θέλουμε και κατεβάζουμε από την φωτιά.
Τέλος, απλώνουμε την υπόλοιπη κρέμα από πάνω και αφήνουμε να κρυώσει.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Βάζουμε στο ψυγείο για 4 ώρες πριν σερβίρουμε.
Το καζάν ντιπί είναι έτοιμο! Καλή απόλαυση!
Δες την συνταγή και σε βίντεο:
Αν σου αρέσει η συνταγή, κάνε ΕΓΓΡΑΦΗ στο κανάλι!