Συνταγές
Μικρασιάτικο καζάν ντιπί με αφράτη κρέμα
Η συνταγή είναι από Ioanna Grammati – “ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΣ JoanArt”.
Υλικά
1,5 λίτρο γάλα
2,5 φλ. τσαγιού ζάχαρη άχνη + 1/4 φλ. επιπλέον
2 φλ. τσαγιού ρυζάλευρο
2 καψουλίτσες βανίλια
4 κτσ. βούτυρο +λιωμένο
2,5 κτσ. κανέλα για πασπάλισμα
1,5 κτσ. ανθόνερο, [προαιρετικά]
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
2. Σε μια κατσαρόλα βάζετε το γάλα, την άχνη ζάχαρη, το ρυζάλευρο και τις βανίλιες και ανακατεύετε πολύ καλά για να λιώσει το ρυζάλευρο.
3. Στην συνέχεια βάζετε την κατσαρόλα στην φωτιά για να βράσουν τα υλικά και ανακατεύετε με ξύλινη κουτάλα συνέχεια για να μην σας κολλήσει, μέχρι να πήξει.
4. Αλείφετε ένα μέτριο ταψί με το βούτυρο και πασπαλίζετε τη βάση με την επιπλέον άχνη ζάχαρη.
5. Προσθέτετε το μείγμα, το οποίο πρέπει να απλωθεί πολύ καλά στο ταψί , το βάζετε στο προθερμασμένο φούρνο, [στη κάτω σχάρα] και ψήνετε για 25-30 λεπτά για να γίνει αισθητή η μυρωδιά της καραμέλας.
6. Χαμηλώνετε τη θερμοκρασία στους 150 βαθμούς και ψήνετε για άλλα 10 λεπτά.
7. Το βγάζετε από τον φούρνο και το αφήνετε να κρυώσει.
8. Το κόβετε σε κομμάτια και το σερβίρετε ανάποδα, δηλαδή το σκούρο χρώμα από πάνω.
9. Ραντίζετε με το ανθόνερο και πασπαλίζετε με κανέλα.
Η συνταγή είναι από Ioanna Grammati – “ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΣ JoanArt”.
Δοκιμάστε αλμυρές ή γλυκές συνταγές μαζί με τα άτομα που αγαπάτε, και θα δείτε την διάθεσή σας να αλλάζει προς το καλύτερο!