Συνταγές
Σήμερα φτιάξαμε έναν ωραίο πολίτικο χαλβά
Η συνταγή είναι από Άννα Γιαννίκου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
Σιρόπι
-2,5 φλυτζάνες τσαγιού ζάχαρη
-5 φλυτζάνες τσαγιού νερό, 2 στίκ κανέλλας
-4 ή 5 γαρύφαλλα όταν θα πάρει βράση για αλλά 5 λεπτά και αποσύρω από την εστία
-1 φλυτζάνα τσαγιού λάδι (ελαφρύ)
-2 φλυτζάνες τσαγιού σιμιγδάλι χοντρό ή ψιλό ή και μισό μισό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Το γυρίζουμε καλά το σιμιγδάλι μου να πάρει χρώμα να μην είναι ωμό να μυρίσει.
Ρίχνουμε κουκουνάρι Ή αμύγδαλα ασπρισμένα να πάρουν και αυτά λίγο χρώμα.
Ρίχνουμε σιγά σιγά το σιρόπι, ανακατεύουμε συνέχεια με μεγάλη προσοχή γιατί πετάει και όταν είναι έτοιμος αποσύρουμε, βάζουμε μια πετσέτα να σκάσει το σιμιγδάλι και μετά το φορμάρουμε όπου θέλουμε .
Η συνταγή είναι από Άννα Γιαννίκου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Τι μενού να κάνω για αύριο; Ποιό γλυκό να ετοιμάσω;
Εδώ λοιπόν μπορείτε να πάρετε ιδέες, να δείτε αναλυτικές οδηγίες για την εκτέλεση της κάθε συνταγής.
Συνταγή για ένα γρήγορο Καζάν Ντιπί αλλά πολύ νόστιμο..
Η συνταγή είναι από κ. Lena Kallitexnida – “Γλυκά κουταλιού και φαγητά ….πιρουνιού!!”.
ΥΛΙΚΑ
1 λίτρο γάλα πλήρες
150 γρ. ζάχαρη
1 βανίλια
80 γρ. νισεστέ
2 κτσ. Βούτυρο αγνό
60 γρ. άχνη για το τηγάνι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Λιώνουμε το νισεστέ σε 1 φλ. γάλα από το λίτρο που έχουμε και βάζουμε το υπόλοιπο να βράσει με την βανίλια και την ζάχαρη.
Ρίχνουμε το νισεστέ και δένουμε την κρέμα. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε το βούτυρο.
Σε αντικολλητικό τηγάνι ρίξτε την άχνη κ από πάνω την κρέμα. Βράστε 5-8 λεπτά να γίνει καραμέλα ο πάτος (θα δείτε σκούρες φουσκάλες στην επιφάνεια, σημάδι ότι έγινε).
Αφήστε να κρυώσει βάλτε στο ψυγείο 4-5 ώρες να παγώσει κ σερβίρετε!
Η συνταγή είναι από κ. Lena Kallitexnida – “Γλυκά κουταλιού και φαγητά ….πιρουνιού!!”.