Συνταγές
Σπιτικό κέικ καρότου ! Το καλύτερο που έχετε δοκιμάσει!
ΥΛΙΚΑ
400 γραμ. κρυσταλλική ζάχαρη
250 g φυτικό λάδι
3 μεγάλα αυγά, σε θερμοκρασία δωματίου
1 κουταλάκι του γλυκού. καθαρό εκχύλισμα βανίλιας
352g αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κουτ. του γλυκού κανέλα
1/4 κουτ. του γλυκού μοσχοκάρυδο
2 κουτ. του γλυκού μαγειρική σόδα
1 1/2 κουτ. του γλυκού αλάτι
1 κούπα σταφίδες
1 κούπα περίπου καρύδια
2 1/4 κούπες τριμμένα καρότα
1/2 κούπα ανανά (μπορεί να είναι από ένα κουτί ή φρεσκοκομμένο)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Ζεσταίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
- Προετοιμάστε δύο στρογγυλά ταψάκια 20 εκατοστών. (Μπορούμε επίσης να φτιάξουμε τρία ταψάκια στρογγυλά 18 εκατ.) Βουτυρώστε πάρα πολύ καλά τα ταψάκια .
- Χτυπάτε τη ζάχαρη, το λάδι, τη βανίλια και τα αυγά στο μίξερ έως ότου γίνει το μείγμα ανοιχτό κίτρινο, περίπου για 3 λεπτά.
- Σε ένα ξεχωριστό μπολ κοσκινίστε το αλεύρι,την κανέλα,το μοσχοκάρυδο,τη σόδα και το αλάτι. (Συνιστάται διπλό κοσκίνισμα)
- Με το μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα, προσθέστε αργά και απαλά στα ξηρά υλικά. Ανακατέψτε μέχρι να ενωθούν. (Μπορείτε επίσης να αναμείξετε με το χέρι!)
- Αφαιρέστε το μπολ από το μίξερ και ρίξτε και ανακατέψτε τις σταφίδες, τα καρύδια, τα καρότα και τον ανανά.
- Χωρίστε το μείγμα εξίσου μεταξύ των ταψιών. Ψήστε για 55 έως 60 λεπτά ή μέχρι να βγει μια οδοντογλυφίδα ως επί το πλείστον καθαρή. Λίγα ψίχουλα είναι αυτό που θέλετε για ένα κέικ σχετικά υγρό!
- Αφήστε τα κέικ να κρυώσουν τελείως .
- Καλύψτε με κρύα κρέμα τυριού!!