Συνταγές
Κέικ Καρότου – Μην χάσεις αυτή τη συνταγή
Σήμερα φτιάχνουμε μαζί το απόλυτο κέικ καρότου με φανταστικό γλάσο που θα τα φτιάχνεις κάθε εβδομάδα. Είναι εύκολο στην παρασκευή του και η αναλογία των υλικών του δίνει γεύση που θα σου μείνει αξέχαστη. Θα μοσχομυρίσει όλο το σπίτι !
Υλικά
Για τη Ζύμη
100 γρ. καρύδια
4 μεγάλα καρότα
4 μεγάλα αυγά
300 γρ. ζάχαρη
300 ml. σπορέλαιο
1 κουταλάκι κανέλα
1/2 κουταλάκι γαρίφαλο
2 βανίλιες
400 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
10 γρ. μπέικιν πάουντερ
Για το Γλάσο
200 γρ. τυρί κρέμα
200 γρ. άχνη ζάχαρη
2 βανίλιες
100 γρ. ανάλατο βούτυρο
Εκτέλεση
Θρυμματίζουμε αρχικά τα καρύδια στο μούλτι. Στη συνέχεια, καθαρίζουμε τα καρότα και τα περνάμε από τον χοντρό τρίφτη.
Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη να αφρατέψουν. Προσθέτουμε το λάδι και δουλεύουμε.
Στην πορεία, αρωματίζουμε με την κανέλα, το γαρύφαλλο και τις βανίλιες.
Ενσωματώνουμε το αλεύρι και το μπέικιν να γίνει ζύμη. Ρίχνουμε τα καρότα, τα καρύδια και ανακατεύουμε.
Κατόπιν, απλώνουμε το μίγμα σε φόρμα 28 εκατοστών με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε στους 170 βαθμούς Κελσίου στις αντιστάσεις μέχρι να ροδίσει. Ελέγχουμε αν έχει ψηθεί το εσωτερικό.
Συνεχίζουμε με το γλάσο για το κέικ μας. Χτυπάμε το τυρί κρέμα με την άχνη και τις βανίλιες να μαλακώσει. Ενσωματώνουμε το βούτυρο που είναι σε θερμοκρασία δωματίου.
Τέλος, καλύπτουμε το κρύο κέικ με το γλάσο και χοντροσπασμένα καρύδια.
Δες το βίντεο που περιγράφει τη συνταγή βήμα βήμα:
Σου άρεσε το κέικ καρότου, όπως το φτιάξαμε; Πες μου στα σχόλια, εσύ πως το φτιάχνεις;