Συνταγές
Τι υπέροχη ιδεα!! Υγιεινοί σπανακοκεφτέδες φούρνου
Η Συνταγή είναι από Gogo Samiou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
500 γρ. σπανάκι
1 καρότο
1 κολοκυθάκι
1 κρεμμύδι
Μία χονδρή φέτα ψωμί μουλιασμένο
1 αυγό
Μία χούφτα τυρί της αρεσκείας σας φέτα ή κίτρινο
Λίγο δυόσμο, λίγο μάραθο, λίγο άνηθο, αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο, αλεύρι
Εκτέλεση
Ψιλοκόψτε το σπανάκι, ρίξτε αλάτι και σφίξτε με τα χέρια σας να φύγουν τα πολλά υγρά.
Στον τρίφτη στρίψτε το κολοκυθάκι και στρίψτε καλά να φύγουν τα υγρά του, τρίψτε το κρεμμύδι και το καρότο στο λεπτό του τρίφτη.
Προσθέστε το ψωμί, το αυγό, τα μυρωδικά, το τυρί, το ελαιόλαδο και πολύ λίγο αλάτι γιατί έχει ήδη αλάτι μέσα το σπανάκι. Και θα είναι και το τυρί αλμυρό.
Φτιάξτε κεφτεδάκια, αλευρώστε καλά, ακουμπήστε επάνω σε λαδόκολλα και ψήστε στο φούρνο μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές.
Η Συνταγή είναι από Gogo Samiou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Ότι είναι σπιτικό είναι… και πιο νόστιμο.
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή για σπανακόπιτα χωρίς φύλλο.
Υλικά
1 ποτηράκι κρασιού ελαιόλαδο
1 φλυτζάνι τσαγιού γιαούρτι
3 αυγά
1 φλυτζάνι τσαγιού αλεύρι φαριν απ
1 φλυτζάνι τσαγιού καλαμποκάλευρο
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
1 ματσάκι άνηθο
600 γρ. σπανάκι ζεματισμένο και ψιλοκομμένο
250 γρ. φέτα
αλάτι, πιπέρι
Σουσάμι
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το ελαιόλαδο , το γιαούρτι, τα αυγά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, τον άνηθο, το καλαμποκάλευρο , το αλεύρι και το αλάτι και πιπέρι. Στο τέλος ρίχνουμε το σπανάκι και τη φέτα, (αφήνουμε λίγη φέτα) και ανακατεύουμε καλά.
Βουτυρώνουμε καλά ένα μεγάλο ταψί και ρίχνουμε 2-3 κουταλιές καλαμποκάλευρο.
Ρίχνουμε τα η ζύμη η οποία δεν είναι σφιχτή στο ταψί, τη στρώνουμε καλά και ρίχνουμε λίγη φέτα , λίγο ελαιόλαδο και σουσάμι.
Ψήνουμε στους 1800 για περίπου μισή ώρα.
Δες το Βίντεο: