Γλυκα
Σπέσιαλ αφράτο Τιραμισού !!!
Η Συνταγή είναι της κ. Tzeni Tsanaktsidou – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”.
ΥΛΙΚΑ:
1 πακέτο σαβαγιάρ έτοιμα,
250 γραμμάρια γάλα φρέσκο,
1 φλυντζανάκι εσπρέσο,
70 γραμμάρια κονιάκ,
500 γραμμάρια μασκαρπόνε (τυρί)
150 γραμμάρια άχνη ζάχαρη
4 αυγά
κακάο για πασπάλισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Χτυπάμε στο μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα τα ασπράδια με 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη για 15 λεπτά.
Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε το μασκαρπόνε μαζί με την άχνη ζάχαρη με ξύλινη κουτάλα
Προσθέτουμε τους κρόκους και ανακατεύουμε καλά να ενσωματωθούν.
Ενσωματώνουμε μαρέγκα με το μείγμα κρόκων με απαλές κινήσεις.
Σε μια κατσαρόλα βράζουμε.το γάλα και μόλις φουσκώσει το κατεβάζουμε και προσθέτουμε το καφέ και κονιάκ.
Βουτάμε.τα σαβαγιάρ δευτερόλεπτα τα στρώνουμε χωρίς να αφήνουμε κενά στο ταψάκι.
Οπωσδήποτε κενά να μην υπάρχουν.
Αδειάζουμε την μισή κρέμα συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία και τελειώνουμε με διακόσμηση κακάο.
Σκεπάζουμε προσεχτικά με αλουμινόχαρτο και όλη νύχτα ψυγείο.(ΤΑ.ΒΟΥΝΑΛΑΚΙΑ ΚΡΕΜΑΣ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΠΟΥ ΒΓΑΖΟΥΜΕ ΠΑΓΩΤΟ)!
Η Συνταγή είναι της κ. Tzeni Tsanaktsidou – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”.