Συνταγές
Απορώ γιατί δεν το είχα δοκιμάσει νωρίτερα. Γλυκάρα με φιστίκι Αιγίνης !
Αν ψάχνεις να κάνεις παραλλαγή του γνωστού σε όλους μας τιραμισού, σταμάτα το ψάξιμο και προγραμμάτισε άμεσα να ακολουθήσεις βήμα βήμα αυτή τη συνταγή. Μου κέρασε η κολλητή μου και αποφάσισα να το φτιάξω με το που πήγα σπίτι. Χωρίς υπερβολές είναι πεντανόστιμο.
Υλικά
200 ml. κρέμα γάλακτος
200 γρ. μασκαρπόνε
300 γρ. κρέμα φιστικιού
300 ml. δυνατό καφέ
50 ml. κονιάκ
1 πακέτο σαβαγιάρ
Φιστικιά Aιγίνης
Εκτέλεση
Αρχικά χτυπάμε την κρύα κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει σαντιγί. Στη συνέχεια, ενσωματώνουμε το μασκαρπόνε και την κρέμα φιστικιού.
Σε ένα μπολ ρίχνουμε τον καφέ και το κονιάκ και ανακατεύουμε.
Συνεχίζουμε κάνοντας μία στρώση από σαβαγιάρ που έχουμε προηγουμένως βουτήξει στον καφέ, σε φόρμα 30×11 εκατοστά με αντικολλητικό χαρτί.
Απλώνουμε κατόπιν την μισή κρέμα και σκεπάζουμε με σαβαγιάρ που έχουμε βουτήξει ξανά στον καφέ.
Βάζουμε την υπόλοιπη κρέμα εν συνεχεία και κάνουμε σχέδια με ένα ξυλάκι.
Αφήνουμε για τουλάχιστον 3 ώρες στο ψυγείο.
Τέλος, σπάμε μερικά φιστικιά Αιγίνης, πασπαλίζουμε πάνω από το τιραμισού και σερβίρουμε.
Έτοιμο το τιραμισού μας με κρέμα φιστικιού! Καλή απόλαυση!
Αν σου αρέσει η συνταγή, κάνε ΕΓΓΡΑΦΗ στο κανάλι!