Συνταγές
Αυθεντική Ιταλική συνταγή για τιραμισού να γλυκάνουμε την εβδομάδα που έρχεται
Η Συνταγή είναι από Ekaterini Tsiflaidou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Συνταγή υλικά:
1 κιλό μασκαρπόνε
400 γρ. Κρέμα γάλακτος
5 κρόκοι αυγών
5 κουτάλια μεγάλα ζάχαρη
2 πακέτα μπισκότα σαβαγιάρ, (είναι διπλά μέσα)
3 φλιτζάνια τις αρεσκείας μας καφέ 600 ml. είτε εσπρέσο είτε Νες καφέ εγώ έβαλα στραγγιστό
1,5 φλιτζανάκι του καφέ Αμαρέτο λικέρ
(Αν το θελουμε πιο δυνατό στην γεύση το δοκιμάζουμε και βάζουμε λίγο ακόμη)
Κακάο για το πασπάλισμα
Εκτέλεση:
Ετοιμάζουμε πρώτα τον καφέ και τον αφήνουμε μέσα σε ένα πυρέξ να κρυώσει.
Με το μίξερ χτυπάω την κρέμα γάλακτος με μια πρέζα αλάτι μέχρι να γίνει σφιχτή σαντιγί.
Σε ένα μπολ βάζουμε τους κρόκους των αυγών με την ζάχαρη και τα χτυπάμε με το μίξερ να διαλυθεί καλά η ζάχαρη.
Βάζουμε την μασκαρπόνε και συνεχίζω το χτύπημα να ενωθούν όλα καλά και να γίνει μια κρέμα. Βάζω τώρα μέσα την σαντιγί μου και ανακατεύουμε απαλά με μια σπάτουλα μέχρι να ενωθούν.
Βάζουμε μέσα στον κρύο καφέ το Αμαρέτο το ανακατεύω καλά και βουτάω ένα ένα τα σαβαγιάρ, (βουτάω και βγάζουμε κατευθείαν γιατί μαλακώνουν γρήγορα).
Τα τοποθετώ στο πυρέξ μου μια στρώση με την μεριά τις ζάχαρης πάνω.Έχω χωρίσει σε τρία μέρη την κρέμα μου βάζουμε μία στρώση να πάει παντού βάζω την δεύτερη δόση σαβαγιάρ, πάλι κρέμα και πάλι σαβαγιάρ και πάνω πάλι κρέμα κάνω τρείς στρώσεις.
Βάζουμε στο ψυγείο για τρεις ώρες το λιγότερο να δέσει το γλυκό μου.
Βγάζουμε από το ψυγείο πασπαλίζω με κακάο και κόβω σε κομμάτια αρεσκείας.
Αν κάποιος δεν θέλει να βάλει τα αυγά ή το λικέρ μέσα δεν υπάρχει πρόβλημα γίνετε και χωρίς αυτά.
Η Συνταγή είναι από Ekaterini Tsiflaidou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.