Συνταγές
Σιροπιαστές φωλίτσες και σαραγλί μιαμ μιαμ
Η Συνταγή είναι από κ. Αννα Κασσανδρεια – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
1) Για τις φωλιτσες και για το σαραγλί.
1 κουτί φύλλο κρούστας
200 γρ βούτυρο
Λίγα καρύδια
2)Για το σιρόπι ( ετοιμάζουμε πρώτα το σιρόπι και το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει ρίχνουμε κρύο σιρόπι στις καυτές φωλίτσες )
400μλ νερό
400 γρ ζάχαρη
Φλούδα απο 1 λεμόνι
1 ξυλάκι κανέλα.
1κ.σ γλυκόζη
3) Για το γλάσο
150 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
200 γρ κουβερτούρα
1κ.σ βούτυρο
1) Εκτέλεση
σιρόπι –
Στην κατσαρόλα βάζουμε όλα τα υλικά και στο τέλος αφήνουμε 2-3 λεπτά για να βράσει.
2) Εκτέλεση –
φωλίτσα και σαραγλί
Βουτυρώνω ένα-ένα τα φύλλα και στο τέλος αφήνω 4 δάχτυλα από το φύλλο το τυλίγω σαν σαλιγκάρι και το βάζω σε βουτυρωμένο ταψί.
Για το Σαραγλί βουτυρώνω το φυλλο βάζω καρυδάκι τριμμένο από πάνω το τυλιγω και κόβω στα 3 .
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30-35 λεπτά.
Μόλις τα βγάλουμε από το φούρνο και όπως είναι καυτα ρίχνουμε το κρύο σιρόπι και αφήνουμε για 3 με 4 ώρες για να απορροφήσει το σιρόπι.
Μετά ετοιμάζομαι τη κουβερτούρα.
3)Εκτέλεση
για το γλάσο-
Βάζουμε σε μία κατσαρόλα την κρέμα γάλακτος και μόλις πάρει βράση αποσύρουμε από τη φωτιά και βάζουμε την κουβερτούρα που έχουμε κόψει Σε κομματάκια.
Ανακατεύουμε καλά για να λιώσει και προσθέτουμε Το βούτυρο.
Η Συνταγή είναι από κ. Αννα Κασσανδρεια – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.