Γλυκα
Το πιο νόστιμο παραδοσιακό ρυζόγαλο που έχετε δοκιμάσει
Η συνταγή είναι από ελενη τσιουκανη – “ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ”.
Υλικά
-200 gr. ρύζι Καρολίνα ή γλασέ
-600 gr. νερό
-1/2 κτγ. αλάτι
-2 lt. γάλα
-60 gr. κόρν φλάουερ
-200 gr. ζάχαρη
-2 βανιλέτες ή 4 μικρές βανίλιες
-κανέλα τριμμένη
-ξύσμα από λεμόνι(προαιρετικά)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξεκινάμε τη συνταγή μας βάζοντας σε μια κατσαρόλα το ρύζι, το νερό και μισό κτγ. αλάτι.
Βάζουμε τη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά στην κουζίνα έως ότου να βράσει, να μαλακώσει το ρύζι και να απορροφηθεί το νερό.
Ανακατεύουμε λίγο με μια κουτάλα.
Χρειαζόμαστε περίπου 10 λεπτά.
Σε ένα μπολ, ρίχνουμε το γάλα, προσθέτουμε το κόρν φλάουερ ανακατεύοντας με το αναδευτήρι.
Όταν το ρύζι μαλακώσει στην κατσαρόλα, αδειάζουμε το μείγμα με το γάλα και το κόρν φλάουερ στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε τη ζάχαρη και τη βανίλια και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
Επίσης μπορούμε προαιρετικά να ξύσουμε λίγη από τη φλούδα από ένα λεμόνι στην κατσαρόλα για καλύτερο άρωμα.
Συνεχίζουμε το ανακάτεμα έως ότου να πήξει το ρυζόγαλο.
Μετά από περίπου 20 λεπτά, το ρυζόγαλο θα έχει πήξει στην κατσαρόλα και θα είναι έτοιμο.
Αφήνουμε την κατσαρόλα στην άκρη αφού την βγάλουμε από τη κουζίνα, ώστε να κρυώσει λίγο το ρυζόγαλο.
Κατόπιν, το αδειάζουμε σε μπολάκια με μια κουτάλα.
Πασπαλίζουμε με λίγη κανέλα από πάνω.
ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Το ρυζόγαλο τρώγεται είτε κρύο είτε και λίγο ζεστό.
Όταν κρυώσει διατηρείται στο ψυγείο και είναι καλό να καλύψετε τα μπολάκια με μεμβράνη πριν τα βάλετε στο ψυγείο.
Η συνταγή είναι από ελενη τσιουκανη – “ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ”.