Connect with us

Ζυμαρικα

ΡΙΖΟΤΟ ΜΑΝΙΤΑΡΙΩΝ ΜΕ ΤΡΑΓΑΝΑ ΧΩΝΑΚΙΑ ΠΑΡΜΕΖΑΝΑΣ

Published

on

rizoto me manitaria 1

Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!

Τι θα χρειαστούμε…

Για τα μανιτάρια

  • 500 γρ. μανιτάρια
  • 1/2 φλ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη

Για το ριζότο

  • 500 γρ. ρύζι αρμπόριο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1/2 φλ. ελαιόλαδο
  • 1/2 φλ. λευκό κρασί
  • 7 φλ. ζωμό κοτόπουλου
  • 1 φλ. τριμμένη παρμεζάνα, ή κεφαλογραβιέρα
  • 100 γρ. βούτυρο
  • Αλάτι, πιπέρι

Για τα χωνάκια

Υπολογίστε μία με δύο κουταλιές της σούπας τριμμένη παρμεζάνα ή κεφαλογραβιέρα ανάλογα το μέγεθος, για κάθε χωνάκι που θα φτιάξετε.

Πώς θα το φτιάξουμε…

Κόβουμε τα μανιτάρια σε φέτες ή κομμάτια όχι πολύ λεπτά γιατί θα τα χάσουμε και περιχύνουμε με το ελαιόλαδο. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και ανακατεύουμε.

Ζεσταίνουμε ένα σκεύος αντικολλητικό, πολύ καλά. Ρίχνουμε τα μανιτάρια και τα καβουρντίζουμε σε δυνατή θερμοκρασία μέχρι να πάρουν ένα ωραίο καστανό χρώμα. Τα βγάζουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.

Στο ίδιο σκεύος ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να γυαλίσει και να γίνει διάφανο. Εδώ πρέπει να σας πω ότι σε μία παρουσίαση που παρακολούθησα, του Έκτορα Μποτρίνι, οι οδηγίες του σεφ ήταν σαφείς. Το κρεμμύδι για το ριζότο πρέπει να κόβεται πιο μικρό και από τον κόκκο του ρυζιού! Εγώ πάλι, το κόβω μεγαλύτερο γιατί μ΄αρέσει να το βλέπω. Κι επειδή δύσκολα πειθαρχώ σε κανόνες. Ευτυχώς δεν είμαι σεφ κι έτσι αυτό δεν είναι απαραίτητο! Το σωστό όμως να λέγεται και σας το μεταφέρω. Αμέσως μετά, ρίχνουμε το κρασί και το αφήνουμε να εξατμιστεί.

Έχουμε δίπλα τον ζωμό ζεστό και τον ρίχνουμε στο ρύζι όχι όλο μαζί, αλλά μία κουτάλα κάθε φορά. Κάθε φορά περιμένουμε να απορροφηθεί ο ζωμός από το ρύζι πριν ρίξουμε την επόμενη δόση.

Όταν έχουμε ρίξει τα 5 φλ. ζωμό, ρίχνουμε τα μανιτάρια που έχουμε ετοιμάσει πριν. Κρατάμε λίγα για τα χωνάκια της παρμεζάνας.

Όταν τελειώσει όλος ο ζωμός ρίχνουμε την παρμεζάνα ή την κεφαλογραβιέρα εκτός φωτιάς και ανακατεύουμε να λιώσει. Δοκιμάζουμε και συμπληρώνουμε αλάτι αν χρειάζεται και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Αμέσως μετά ρίχνουμε το βούτυρο, το οποίο θα γυαλίσει το ριζότο, θα το χυλώσει ακόμη περισσότερο κι έτσι ξεκινάει το όνειρο… Αφήστε το να σταθεί λίγο και μετά αφήστε το να απλωθεί αργά και νωχελικά, απίστευτα κρεμώδες και λαχταριστό!

Για τα χωνάκια παρμεζάνας, ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγανάκι και σε μέτρια θερμοκρασία απλώνουμε το τριμμένο τυρί σε κυκλικό σχήμα. Μόλις αρχίσει να ροδίζει από την κάτω πλευρά, το ανασηκώνουμε με μία σπάτουλα για να μην ξεραθεί και του δίνουμε το σχήμα που έχει το χωνάκι. Το γεμίζουμε με μανιτάρια.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!

ΠΗΓΗ

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Ονειρεμένο τσιζκέικ λεμόνι – μια εύκολη συνταγή για σίγουρη επιτυχία

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Αυτή είναι η συνταγή που πρέπει οπωσδήποτε να την δοκιμάσεις – σαραγλί το ιδανικό κέρασμα!

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Τέλειο γεύμα! Μανιτάρια φρικασέ – νηστίσιμα τόσο νόστιμα πού δεν έχουν να ζηλέψουν το κρέας…

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Μια μόνο μικρή παρέμβαση στην κλασική συνταγή 1-2-3-4 , και βγήκε ο πιο σπυρωτός χαλβάς

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Τέτοιους λουκουμάδες πού να τους βρεις!

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Μου τρέξανε τα σάλια! Τι υπέροχο πιάτο είναι αυτό με καλαμάρι ψητό στον φούρνο

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Τι μυρωδάτο και καλομαγειρεμένο φαγητό! Σουπιές κρασάτες με κρεμμύδια

Συνταγές1 εβδομάδα ago

Ανακαλύψτε τη συνταγή για το πιο νόστιμο πασχαλινό τσουρέκι

Συνταγές1 εβδομάδα ago

Η συνταγή είναι παλιά κι από φούρναρη – τυροπιτάκια με σίγουρη επιτυχία

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Γρήγορη & εύκολη συνταγή – μήλα γεμιστά ψημένα στον φούρνο

Συνταγές10 λεπτά ago

Αυτή είναι η απόλυτη τηγανιά μανιταριών! Θα την φτιάχνω συνέχεια!

Συνταγές30 λεπτά ago

Ελάτε να ετοιμάσουμε το πιο λαχταριστό αρνί τυλιχτό για το πασχαλινό σας τραπέζι

Συνταγές38 λεπτά ago

Υπέροχοι κολοκυθοκεφτέδες φούρνου, πεντανόστιμοι και λαχταριστοί

Συνταγές2 ώρες ago

Ωραίο και δροσερό γιαουρτογλυκό

Συνταγές16 ώρες ago

Χωρίς καλιτσούνια Πάσχα δε νοείται !

Συνταγές18 ώρες ago

Τα πιο νόστιμα βουτηρένια τραγανά τυροπιτάκια κουρού που λιώνουν στο στόμα

Συνταγές20 ώρες ago

Πολύ ωραία αφράτα και νοστιμότατα τηγανοψωμάκια νηστίσιμα με ελιές! Τ

Συνταγές22 ώρες ago

Ωραιότατη σπιτική πραλίνα σοκολάτας

Συνταγές1 ημέρα ago

Αχ τι ωραίο δείχνει! Χταπόδι με μανιτάρια και πατάτες λεμονάτο στο φούρνο

Συνταγές1 ημέρα ago

Τσουρέκι μόνο με προζύμι, χωρίς μαγιά και γίνεται καλύτερο από κάθε άλλη φορά.

Συνταγές2 ημέρες ago

Ότι πρέπει για τις ημέρες νηστείας – λαχταριστά και πεντανόστιμα νηστίσιμα πιτάκια με λαχανικά και ελιές

Συνταγές2 ημέρες ago

Χαλβάς Αιτωλοακαρνανίας! Νηστίσιμος, παραδοσιακός και πολύ νόστιμος!

Συνταγές2 ημέρες ago

Εξαιρετικό ψωμάκι με προζύμι – Να το απολαύσετε καθώς το αποτέλεσμα θα σας αποζημιώσει

Συνταγές2 ημέρες ago

Πολύ ωραία και πολύ καλή ιδέα για σταφιδόψωμο νηστίσιμο, χωρίς λάδι

Συνταγές2 ημέρες ago

Ωραιότατη μυρωδάτη και λαχταριστή κολοκυθόπιτα στο φούρνο

Συνταγές2 ημέρες ago

Όλες οι λεπτομέρειες και τα μυστικά στην καλύτερη συνταγή για τα περίφημα κρητικά λυχναράκια

Συνταγές2 ημέρες ago

Την πρώτη μέρα εξαφανίστηκαν τα μισά. Συνταγή για κουλουράκια αμμωνίας από τα παλιά…

Συνταγές2 ημέρες ago

Η συνταγή αυτή είναι από τις ωραιότερες γιατί τα τσουρέκια μένουν μαλακά για πολλές μέρες

Συνταγές3 ημέρες ago

Εντυπωσιακή τούρτα Black Forest με αφράτο παντεσπάνι

Συνταγές3 ημέρες ago

Φτιάξτε πασχαλινά κουλουράκια που γίνονται μαλακά μέσα, εύκολα και θα τα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι

Συνταγές3 ημέρες ago

Μελιτζάνες στον φούρνο με πλούσια σάλτσα και τυρί

Συνταγές3 ημέρες ago

Μακράν η καλύτερη συνταγή για πίτα με χόρτα και τυρί

Συνταγές3 ημέρες ago

Φτιάξαμε και φέτος τα πασχαλινά γιαννιώτικα κουλουράκια αμμωνίας – αγαπημένη μυρωδιά του Πάσχα

Συνταγές3 ημέρες ago

Αφράτα και νόστιμα ελιοψωμάκια

Συνταγές3 ημέρες ago

Φέτος τα πασχαλινά αυγά τα βάφουμε εύκολα με φυσική βαφή

Συνταγές4 ημέρες ago

Μια συνταγή που πρέπει να δοκιμάσετε οπωσδήποτε – σπιτικές κοτομπουκιές που θα σας μείνουν αξέχαστα!

Συνταγές4 ημέρες ago

Ένα γρήγορο και εύκολο κέραμα – ορίστε μια δροσιστική λεμονάδα

Συνταγές4 ημέρες ago

Εύκολο ψωμί τοστ με μαγιά – είναι απίστευτα μαλακό, σαν βαμβάκι! Για σάντουιτς, τοστ, φρυγανιέρα δεν υπάρχει καλύτερο!

Συνταγές4 ημέρες ago

Αμερικανικές τηγανίτες εύκολες και αφράτες – Η πιο απλή συνταγή !

Συνταγές4 ημέρες ago

Αγαπημένα τυροπιτάκια για όλες τις ώρες ζεστά ζεστά, νόστιμα ιδανικά για πάρτι και σνακ

Exit mobile version