Συνταγές
Πρέπει να τις δοκιμάσεις – Πισίες κυπριακές με σιρόπι
Η Συνταγή είναι από κ. Toula Christodoulou – “Μαγειρικές Ανησυχίες (George Chatzigiatroudakis)”
Εύκολο και πεντανόστιμο γλυκάκι από την Κύπρο!
Δοκιμάστε το παραδοσιακό αυτό γλυκό και μπορείτε ακόμη καλύτερα να τις σερβίρετε με μέλι!
ΥΛΙΚΑ
ΖΥΜΗ
5 ποτ.αλεύρι χωριατικο
1 ποτ.ηλιελαιο
1 1/2 περίπου νερό χλιαρό να γίνει ζυμη ωραία μαλακή κανονικη όχι να κολλα
1 πρεζα αλάτι
ΣΙΡΟΠΙ
3ποτ.ζαχαρη
3ποτ.νερο
Κανέλα σωστή 4-5 κλωνάρια
Γαρύφαλλο σωστο6-8 κόκκους
5-6 σταγόνες λεμονι
5-6 κουτ.σουπας ροδονερο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανοίγεις φύλλο λεπτό ρίχνεις λιγη ζαχαρη στην μια άκρη και κανέλα λιγη αλεσμένη το τυλιγεις όπως φαίνεται στην φωτό
Το κόβεις σαν σαλιγκάρι, το πατας λίγο από πάνω να ενωθεί.
Τηγανίζεις σε ζεστό ηλιέλαιο και ρίχνεις σε κρύο σιροπι ..
Σερβίρεις με αμύγδαλα αλεσμένα!
Η Συνταγή είναι από κ. Toula Christodoulou – “Μαγειρικές Ανησυχίες (George Chatzigiatroudakis)”