Γλυκα
Τι ωραία και ευχάριστη συνταγή! Ανακατέψτε νερό με σιμιγδάλι και θα ενθουσιαστείτε.. Κυπριακό γλυκό που βρίσκουμε στα πανηγύρια
Οι δίπλες συνάντησαν την κρέμα γαλακτομπούρεκου και κάνανε παιδάκια! Νηστίσιμο γλυκό από Κύπρο για πρωινό ότι πρέπει!!! Αγαπημένα Σιάμισιη από νερό με σιμιγδάλι!
Η συνταγή είναι από το κανάλι LIVE KITCHEN CHANNEL
Υλικά
για την ζύμη
-310 γρ. αλεύρι γ.ο.χ
-150 γρ. νερό
-50 γρ. ελαιόλαδο
-μία πρέζα αλάτι
για την κρέμα
-600 γρ. νερό
-100 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
-150 γρ. ζάχαρη
-2 γρ. μαστίχα(3 δάκρυα)
-1/4 κτγ. ροδόνερο
για το άλειμα και το τηγάνισμα
-70 γρ. ηλιέλαιο
για πασπάλισμα
-μέλι
-καρύδια τριμμένα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξεκινάμε την συνταγή με την παρασκευή της κρέμας.
Χτυπάμε πολύ καλά στο multi τη ζάχαρι με την μαστίχα.
Βάζουμε ένα κατσαρολάκι στο μάτι της κουζίνας σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε τα 600 γρ. νερό, το ροδόνερο, το μίγμα της ζάχαρης με τη μαστίχα και ανακατεύουμε καλά με το σύρμα έως ότου να διαλυθεί η ζάχαρι.
Στη συνέχεια, προσθέτουμε το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε έως ότου το μίγμα να πήξει. Αδειάζουμε την κρέμα σε ένα πυρέξ 20Χ30 εκατοστά. Αφήνουμε να κρυώσει.
Επόμενο βήμα είναι η παρασκευή της ζύμης.
Σε ένα μπωλ, αδειάζουμε το νερό, το ελαιόλαδο, το αλάτι και σταδιακά ανακατεύοντας το αλεύρι, έως ότου να έχουμε την ζύμη.
Κόβουμε τη ζύμη σε μπαλάκια των 40 γρ. περίπου, τα οποία αλείφουμε με ηλιέλαιο με τα χέρια μας και τα σκεπάζουμε με μεμβράνη.
Κατόπιν με τον πλάστη τα ανοίγουμε σε φύλλα και τα τετραγωνίζουμε κόβοντας με τη ρόδα. Αλείφουμε με ηλιέλαιο.
Κόβουμε την κρέμα σε κομμάτια.
Σε κάθε ένα φύλλο ζύμης, τοποθετούμε ένα κομμάτι κρέμας και κλείνουμε τις γωνίες του φύλλου.
Βάζουμε το τηγάνι σε μέτρια θερμοκρασία, ρίχνουμε ηλιέλαιο και τοποθετούμε προσεκτικά τα γλυκά. Τηγανίζουμε και από τις 2 πλευρές μέχρι να ροδίσουν.
Αφού τα βγάλουμε από το τηγάνι, τα τοποθετούμε σε ένα πιάτο και πασπαλίζουμε με μέλι και τριμμένα καρύδια.
Η συνταγή είναι από το κανάλι LIVE KITCHEN CHANNEL