Συνταγές
Τσουποτές κυπριακές πίτες που τις γεμίζουμε με ότι αγαπάμε.
Η Συνταγή είναι από Μαρινα Μισαηλιδου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικα :
200 ml χλιαρο νερο
1 φακ.ξερη μαγια
1 κ.γ.ζαχαρη
1 κ.γ.αλατι
Αλευρι γ.ο.χ περιπου 400 με 420 γρ.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Διαλυουμε την μαγια στο νερο μαζι με την ζαχαρη.Προσθετουμε τα υπολοιπα υλικα με τελευταιο το αλευρι.Η ζυμη ειναι αφρατη ευπλαστη και δεν κολλα στα χερια.
Σκεπαζουμε και αφηνουμε να φουσκωσει.
Οταν ειναι ετοιμη χωριζουμε σε μπαλες των 130 γρ.Τις αφηνουμε 10 λεπτα να ξεκουραστουν.
Στο μεταξυ προθερμενουμε τον φουρνο μας βαζοντας μεσα ενα ταψι κουζινας στους 250 βαθμους.
Ανοιγουμε τις μπαλες με τον πλαστη σε στρογγηλο σχημα στο μεγεθος ενος πιατου του γλυκου .
Τοποθετουμεψανα δυο στο καυτο ταψι και ψηνουμε 10 λεπτα.Κατα την διαρκεια του ψησιματος φουσκωνουν.
Βγαζουμε και τις ακουμπαμε πανω σε σχαρα να κρυωσουν.
Η Συνταγή είναι από Μαρινα Μισαηλιδου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Οι νόστιμες συνταγές δεν σταματάνε.. ΔΕΣ άλλη μια εξαιρετική πρόταση για υπέροχες βραστές μπαγκέτες με πολύ ωραία και εύκολη συνταγή για το σπίτι
Η Εκτέλεση είναι από Αλεξάνδρα Κυριάκη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
400 ml γαλα χλιαρό
10 γρ μαγιά ξηρή
20 γρ ζάχαρη
8 γρ αλατι
600 γρ αλευρι γ.ο Χ
30ml ηλιέλαιο
Εκτέλεση
Βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από το λάδι και ανακατεύουμε προσθέτουμε το λάδι και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε ένα εύπλαστο ζυμαράκι.Σκεπαζουμε με μεμβράνη και πετσέτα και αφήνουνε μια ώρα να φουσκώσει
Μετά χωρίζουμε την ζύμη σε έξι μπαλακια.Ανοιγουμε με τον πλαστη ένα ένα τα μπαλακια σε φύλλο και τα ρολαρουμε να γίνουν ψωμακια με λίγο νερό κολαμε τις άκρες! Αφήνουνε μιση ώρα ακόμα να φουσκωσουν.
Σε μια φαρδιά κατσαρόλα βάζουμε νερό με ένα κ.γ αλατι να βράσει και ριχνουνε μέσα τις μπαγκετες λιγες λιγες αφήνοντας 2-3 λεπτά.
Τις βαζουμε σε ταψί που έχουμε στρώσει λαδοκολα αλείφουμε με λίγο ηλιέλαιο εγώ πασπαλισα και λίγο σουσαμι και ψήνουμε στους 180 βαθμούς στον αέρα 20-25 λεπτά
Η Συνταγή είναι από Αλεξάνδρα Κυριάκη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ” Popi Frang .