Συνταγές
ΠΙΤΕΣ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΣΕ ΜΑΡΙΝΑΔΑ ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ ΚΑΙ ΜΠΑΧΑΡΙΚΩΝ
Η Συνταγή είναι από Litsa Kokkoni – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
1 μεγάλο κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες
Υλικά για την μαρινάδα
2 με 3 κουταλιές της σούπας γιαούρτι
1 κουταλιά σουμάκ
1 κουταλιά φρεσκοτριμμένο κολιανδρο
1 κουταλιά πάπρικα καπνιστή
1 κουταλιά ρίγανη
1 κουταλιά Θυμάρι
2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
4 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
Αλάτι πιπέρι
Χυμό μισού λεμονιού
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε και στραγγίζουμε το κοτόπουλο.
Σε μια σουπιέρα ρίχνουμε όλα τα υλικά της μαρινάδας και ανακατεύουμε.
Βάζουμε το κοτόπουλο και φροντίζουμε να καλυφθούν όλα τα κομμάτια με την μαρινάδα.
Καλύπτουμε με μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο μέχρι την ώρα που θα το ψήσουμε.
Καλό είναι να το φτιάξουμε από το προηγούμενο βράδυ, αλλά και 3 με 4 ώρες να μαριναριστει πάλι ωραίο θα γίνει.
Το βγάζουμε από το ψυγείο 40 λεπτά πριν να το βάλουμε στο φούρνο.
Το τοποθετούμε σε ταψί με όλη την μαρινάδα, καλύπτουμε με βρεγμένο χαρτί ψησίματος και αλουμινόχαρτο.
Το βάζουμε στο φούρνο στους 300 βαθμούς για μισή ώρα μέχρι να ζεσταθεί και να αρχίσει να ψήνεται, κατόπιν κατεβάζουμε την θερμοκρασία στους 230 βαθμούς Κελσίου.
Στην 1 ώρα και 20 λεπτά περίπου απο την ώρα που το βάλαμε στο φούρνο βγάζουμε το αλουμινόχαρτο και το χαρτί, θα δούμε ότι έχει βγάλει αρκετό ζουμάκι ανεβάζουμε θερμοκρασία μέχρι να πάρει χρώμα
το γυρίζουμε και από την άλλη πλευρά και όταν πάρει χρώμα είναι έτοιμο.
Το βγάζουμε το κόβουμε κομματάκια και φτιάχνουμε τις πίτες μας.
Γίνεται πολύ νόστιμο .
Η Συνταγή είναι από Litsa Kokkoni – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.