Συνταγές
Υπέροχες πίτες! τυρόπιτα, κολοκυθόπιτα και χορτόπιτα όλα με το μάτι!
Η Συνταγή είναι από Eleni Christou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
Ζύμη
Αλεύρι σκληρό, αλάτι, ελαιόλαδο νερό να γίνει μια ζύμη μαλακή ν ανοίγει εύκολα
Τρία λεπτά φύλλα κάτω και δύο από πάνω ελαιόλαδο ανάμεσα να γίνουν τραγανά
Κολοκυθόπιτα
Κολοκυθάκια πράσινα ή Κυπριακό κολοκύθι πιο μεγάλο και γλυκό (πάλκαπα)
Πράσα,κρεμμύδια φρέσκα
Μαϊντανό
Ελαιόλαδο αλάτι πιπέρι
Προαιρετικά τυρί φέτα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τρίβουμε τα κολοκύθια και τα στιβουμε
Μαρένουμε τα πράσα προσθέτουμε κρεμμύδια και κολοκυθάκια ψήνουμε μέχρι να φύγουν τα πιο πολλά υγρά αλατοπιπερωνουμε
Γεμίζουμε τη πίτα όταν κρυώσει η γέμιση
Χορτόπιτα
Σπανάκι, σέσκουλα (κυπριακά λάχανα)ή οτι χόρτα έχουμε για πίτα
Κρεμμύδια φρέσκα
Ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι
Λίγο πλιγούρι
Προαιρετικά τυρί φέτα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ψιλοκόβουμε τα χόρτα αλατιζουμε και τα τρίβουμε λίγο προσθέτουμε λίγο πλιγούρι για να μαζέψει τα υγρά τα κρεμμύδια ελαιόλαδο και πιπέρι
Τυρόπιτα
Κυπριακό ώριμο αιγοπρόβειο χαλούμι ή κάποιο σκληρό τυρί
Μυζήθρα ανάλατη
Τυρί φέτα
Δυόσμο, πιπέρι
Αυγά
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αναμιγνύουμε τα τυριά το δυόσμο πιπέρι προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά μέχρι να γίνει μια μαλακή γέμιση
Ψήνουμε όλες τις πίτες στους 180_190βαθμους ανάλογα με το φούρνο
Πιο χαμηλή θερμοκρασία περισσότερο ψήσιμο αλλά πιο τραγανή η πίτα
Γιατί, όποια συνταγή και να μαγειρέψουμε, για όποιον λόγο κι αν αποφασίσουμε να την ετοιμάσουμε,
είναι γεγονός ότι θα είναι πιο νόστιμη όταν τη μοιραζόμαστε μαζί με εκείνους που αγαπάμε.
Η Συνταγή είναι από Eleni Christou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.