Συνταγές
Θαυμάσιες πίτες για όλα τα γούστα
Η Συνταγή είναι από Fotini Gatzi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Λαχανοπιτα :
διαφορά χόρτα, σπανάκι, τσουκνιδια, πράσο, κρεμμύδακια φρέσκα, και λαπατα
πρασοκιμαδοπιτα :
700 γρ κιμά ανάμεικτο, 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο, 4 πράσα, 1 φλυτζανακι του καφέ γάλα, 1 χούφτα τραχανά γλυκό, αλάτι πιπέρι.
Γαλατοπιτα
1 κιλό γάλα, 6 κουταλιές της σούπας αλεύρι γοχ, 1 γεμάτη κουταλιά της σούπας Βιτάμ, 1 πρέζα αλάτι, 6 κουταλιές της σούπας ζάχαρη, 1 βανίλι
Για το ζυμάρι :
1,5 κιλό αλεύρι γοχ, 2 κουταλιές της σούπας Βιτάμ λιωμένο, 100 γρ ελαιόλαδο, 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι. Νερό όσο πάρει για να έχουμε μια μαλακή ζύμη.
Λαχανοπιτα :
κοψουμε τα χόρτα τα πλυνουμε πολύ καλά τα έβαλα σε ένα σουρωτήρι για 3 ώρες να φύγουν τα νερά, βάζω σε μία λεκάνη ρίχνουμε αλάτι, λάδι τυρί φέτα και μια χούφτα τραχανά γλυκό ανακατεύουμε ανοίγουμε 6 φύλλα δύο κάτω γέμιση δύο στη μέση ξανά γέμιση και δύο επάνω χαραζουμε και ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου για 1 ώρα και 30 λεπτά. Πάντα τα φύλλα ανάμεσα λαδωμενα.
Για την πρασοκιμαδοπιτα
κοψουμε τα πράσα το κρεμμύδι ψιλοκομμένο τα σοταρισα με λάδι καλά έριξα και τον κιμά σοταρισα όλα μαζί πολύ καλά κατεβάζω από την φωτιά ρίχνω αλάτι πιπέρι και αφήνω να κρυώσει λίγο η γέμιση όταν έγινε χλιαρή έριξα το γάλα και τον τραχανά ανακατεύουμε . Ανοίγουμε 5 φύλλα 3 κάτω γέμιση στρωνουμε και σκεπάζουμε με τα δύο φύλλα χαραζουμε και ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου.
Γαλατοπιτα :
βαλουμε το γάλα στην κατσαρόλα σε ένα βαθύ μπολ βαλουμε το αλεύρι ριξουμε λίγο γάλα από την κατσαρόλα ανακατεύουμε και ρίχνουμε τον χυλό στην κατσαρόλα ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να πήξει η κρέμα.
Ρίχνουμε το αλάτι, το Βιτάμ τη ζάχαρη και ανακατεύω ρίχνω και την βανίλια ανοίγουμε 3 φύλλα στρωνουμε στο ταψί ρίχνουμε την κρέμα βάζουμε διάσπαρτα λίγο Βιτάμ και ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου
Η Συνταγή είναι από Fotini Gatzi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.