Connect with us

Συνταγές

Πολύ νόστιμο και ζουμερό Κέικ καρότου με καραμέλα

Published

on

Κέικ καρότου με καραμέλα

Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!

Υλικά
Κέικ

• 2 φλιτζάνια (250g) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
• 1 1/2 κουταλάκι (6 g) μπέικιν πάουντερ
• 1 1/2 κουταλάκι σούπας (9g) σόδα
• 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
• 2 κουταλιές της σούπας (6 γραμμάρια) κανέλα
• 1/2 κουταλάκι του γλυκού (2g) μοσχοκάρυδο
• 4 αυγά
• 1 φλιτζάνι (200g) καστανή ζάχαρη
• 1/2 φλιτζάνι (100g) ζάχαρη
• 1 1/4 φλιτζάνια (275g) φυτικό έλαιο
• 350 γρ. τριμμένο καρότο (περίπου 4-5 μεσαία καρότα)
• 1 φλιτζάνι καρύδια, φρυγανισμένα και ψιλοκομμένα

• Σάλτσα καραμέλας
• 1 φλιτζάνι (200g) ζάχαρη
• 1/4 φλιτζάνι (60ml) νερό
• 1/2 κούπα (120γρ) κρέμα γάλακτος
• 2 κουταλιές της σούπας (30 γραμμάρια) βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
• 1 κουταλάκι του γλυκού (5g) βανίλια
• 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
• Κρέμα τυριού
• Τυρί κρέμας 500 γρ.σε θερμοκρασία δωματίου
• 1 1/4 φλιτζάνι (300g) κρέμα γάλακτος
• 1/2 φλιτζάνι (60 g) ζάχαρη άχνη
• 1/3 φλιτζάνι (80g) σάλτσα καραμέλας

 Για διακόσμηση
• υπόλοιπη σάλτσα καραμέλας (160g)
• καρύδια

Εκτέλεση

1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Βουτυρώνετε και τοποθετείτε με λαδόχαρτο δύο στρογγυλά ταψάκια κέικ 23 cm.

2. Σε ένα μεσαίο μπολ κοσκινίστε μαζί το αλεύρι, το μπέικιν, τη σόδα, το αλάτι, την κανέλα και το μοσχοκάρυδο. Αφήνετε στην άκρη.

3. Σε ένα μεγάλο μπολ προσθέστε αυγά με ζάχαρη και ανακατέψτε για λίγα λεπτά μέχρι να γίνει κρέμα. Προσθέστε λάδι και αναμείξτε μέχρι να ενωθούν καλά. Σταδιακά αναμειγνύεται με μίγμα του αλεύρου. Χρησιμοποιώντας μια σπάτουλα ενσωματώστε το τριμμένο καρότο και τα φρυγμένα καρύδια.

4. Ρίξτε τη ζύμη ομοιόμορφα στα προετοιμασμένα ταψάκια.

5. Ψήστε για περίπου 30-35 λεπτά .

6. Αφήστε τα ταψιά να κρυώσουν σε μια σχάρα για 10 λεπτά.

7. Αφαιρέστε τα κέικ από τα ταψάκια και αφήστε τα να κρυώσουν τελείως.

8. Προετοιμάστε τη σάλτσα καραμέλας . Τοποθετήστε τη ζάχαρη και το νερό σε ένα τηγάνι με μέση θερμοκρασία και μαγειρέψτε χωρίς να ανακατεύετε έως ότου η ζάχαρη διαλυθεί και πάρει χρώμα καραμέλας.

9. Αφαιρέστε το τηγάνι από τη φωτιά και προσθέστε την κρέμα. Θα φουσκώσει λίγο.

10. Μαγειρέψτε για περίπου 1 λεπτό ανακατεύοντας συνεχώς με ένα ξύλινο κουτάλι μέχρι να μαλακώσει.

11. Αφαιρέστε από τη φωτιά και προσθέστε βούτυρο και αλάτι. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να λειανθεί. Ρίξτε σε ένα μικρό βάζο και αφήστε το να κρυώσει μέχρι να είναι έτοιμο το κέικ.

12. Προετοιμάστε τη κρέμα. Σε ένα μπολ κτυπήστε το τυρί κρέμα. Προσθέστε τη ζάχαρη άχνη και 1/3 φλιτζάνι (80g) σάλτσας καραμέλας.

13. Σε ένα άλλο μπολ χτυπήστε την κρέμα. Σταδιακά ενώστε με το το μίγμα κρέμας τυριού μέχρι να ενωθούν καλά.

14. Συναρμολογήστε το κέικ. Τοποθετήστε ένα στρώμα κέικ στην πιατέλα. Στρώστε ομοιόμορφα τη μισή κρέμα τυριού. Προσθέστε το δεύτερο στρώμα του κέικ. Σταδιακά απλώστε την υπόλοιπη κρέμα στην κορυφή και στις πλευρές του κέικ. Βάλτε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες.

15. Πριν το σερβίρετε ρίχνετε πάνω από το κέικ την υπόλοιπη σάλτσα καραμέλας αφήνοντας να στάζει από τις πλευρές. Εάν η καραμέλα έχει παγώσει πολύ , βάζετε λίγο πάνω από bain-marie για να έχει συνεχή ροή. Διακοσμήστε με ψιλοκομμένα και ολόκληρα παρύδια, αν θέλετε.

16. Σερβίρετε σε θερμοκρασία δωματίου.

via

ΧΡΥΣΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Ονειρεμένο τσιζκέικ λεμόνι – μια εύκολη συνταγή για σίγουρη επιτυχία

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Αυτή είναι η συνταγή που πρέπει οπωσδήποτε να την δοκιμάσεις – σαραγλί το ιδανικό κέρασμα!

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Τέλειο γεύμα! Μανιτάρια φρικασέ – νηστίσιμα τόσο νόστιμα πού δεν έχουν να ζηλέψουν το κρέας…

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Μια μόνο μικρή παρέμβαση στην κλασική συνταγή 1-2-3-4 , και βγήκε ο πιο σπυρωτός χαλβάς

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Τέτοιους λουκουμάδες πού να τους βρεις!

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Μου τρέξανε τα σάλια! Τι υπέροχο πιάτο είναι αυτό με καλαμάρι ψητό στον φούρνο

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Ανακαλύψτε τη συνταγή για το πιο νόστιμο πασχαλινό τσουρέκι

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Τι μυρωδάτο και καλομαγειρεμένο φαγητό! Σουπιές κρασάτες με κρεμμύδια

Συνταγές1 εβδομάδα ago

Η συνταγή είναι παλιά κι από φούρναρη – τυροπιτάκια με σίγουρη επιτυχία

Συνταγές1 εβδομάδα ago

Πώς ένας ταπεινός χαλβάς μετατρέπεται σε ένα ξεχωριστό γλυκάκι!

Συνταγές5 ώρες ago

Υπέροχα τσουρέκια, αφράτα και σίγουρα πολύ νόστιμα.

Συνταγές7 ώρες ago

Καλό και ευλογημένο Πάσχα να έχουμε με υγεία, αγάπη, ευημερία και οικογενειακή γαλήνη

Συνταγές9 ώρες ago

Απλά φανταστικές τσουρεκάρες – συνταγή που δεν την αλλάζω με τίποτα

Συνταγές11 ώρες ago

Τι ωραία πρόταση !! Θεϊκός χαλβάς σιμιγδαλένιος με κουβερτούρα και κράνμπερι

Συνταγές12 ώρες ago

Αυτή είναι η απόλυτη τηγανιά μανιταριών! Θα την φτιάχνω συνέχεια!

Συνταγές12 ώρες ago

Ελάτε να ετοιμάσουμε το πιο λαχταριστό αρνί τυλιχτό για το πασχαλινό σας τραπέζι

Συνταγές13 ώρες ago

Υπέροχοι κολοκυθοκεφτέδες φούρνου, πεντανόστιμοι και λαχταριστοί

Συνταγές14 ώρες ago

Ωραίο και δροσερό γιαουρτογλυκό

Συνταγές1 ημέρα ago

Χωρίς καλιτσούνια Πάσχα δε νοείται !

Συνταγές1 ημέρα ago

Τα πιο νόστιμα βουτηρένια τραγανά τυροπιτάκια κουρού που λιώνουν στο στόμα

Συνταγές1 ημέρα ago

Πολύ ωραία αφράτα και νοστιμότατα τηγανοψωμάκια νηστίσιμα με ελιές! Τ

Συνταγές1 ημέρα ago

Ωραιότατη σπιτική πραλίνα σοκολάτας

Συνταγές2 ημέρες ago

Αχ τι ωραίο δείχνει! Χταπόδι με μανιτάρια και πατάτες λεμονάτο στο φούρνο

Συνταγές2 ημέρες ago

Τσουρέκι μόνο με προζύμι, χωρίς μαγιά και γίνεται καλύτερο από κάθε άλλη φορά.

Συνταγές2 ημέρες ago

Ότι πρέπει για τις ημέρες νηστείας – λαχταριστά και πεντανόστιμα νηστίσιμα πιτάκια με λαχανικά και ελιές

Συνταγές2 ημέρες ago

Χαλβάς Αιτωλοακαρνανίας! Νηστίσιμος, παραδοσιακός και πολύ νόστιμος!

Συνταγές2 ημέρες ago

Εξαιρετικό ψωμάκι με προζύμι – Να το απολαύσετε καθώς το αποτέλεσμα θα σας αποζημιώσει

Συνταγές2 ημέρες ago

Πολύ ωραία και πολύ καλή ιδέα για σταφιδόψωμο νηστίσιμο, χωρίς λάδι

Συνταγές2 ημέρες ago

Ωραιότατη μυρωδάτη και λαχταριστή κολοκυθόπιτα στο φούρνο

Συνταγές3 ημέρες ago

Όλες οι λεπτομέρειες και τα μυστικά στην καλύτερη συνταγή για τα περίφημα κρητικά λυχναράκια

Συνταγές3 ημέρες ago

Την πρώτη μέρα εξαφανίστηκαν τα μισά. Συνταγή για κουλουράκια αμμωνίας από τα παλιά…

Συνταγές3 ημέρες ago

Η συνταγή αυτή είναι από τις ωραιότερες γιατί τα τσουρέκια μένουν μαλακά για πολλές μέρες

Συνταγές3 ημέρες ago

Εντυπωσιακή τούρτα Black Forest με αφράτο παντεσπάνι

Συνταγές3 ημέρες ago

Φτιάξτε πασχαλινά κουλουράκια που γίνονται μαλακά μέσα, εύκολα και θα τα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι

Συνταγές3 ημέρες ago

Μελιτζάνες στον φούρνο με πλούσια σάλτσα και τυρί

Συνταγές3 ημέρες ago

Μακράν η καλύτερη συνταγή για πίτα με χόρτα και τυρί

Συνταγές4 ημέρες ago

Φτιάξαμε και φέτος τα πασχαλινά γιαννιώτικα κουλουράκια αμμωνίας – αγαπημένη μυρωδιά του Πάσχα

Συνταγές4 ημέρες ago

Αφράτα και νόστιμα ελιοψωμάκια

Συνταγές4 ημέρες ago

Φέτος τα πασχαλινά αυγά τα βάφουμε εύκολα με φυσική βαφή

Συνταγές4 ημέρες ago

Μια συνταγή που πρέπει να δοκιμάσετε οπωσδήποτε – σπιτικές κοτομπουκιές που θα σας μείνουν αξέχαστα!

Exit mobile version