Συνταγές
Πολίτικο κιμαλίδικο που αρέσει σε όλους
Η Συνταγή είναι της κ. Lilian Papadimitriou – “Χρυσές Συνταγές”.
Υλικά
1 κιλό κιμάς
3 φέτες ψίχα ψωμιού
2 κουτ. σούπας λάδι
3 αυγά
Μαϊντανό
1 κρεμμύδι ξερό
Αλατοπίπερο
1 κουτ σούπας ουζο
2 κουτ σούπας γαλα
Μισο κουτ γλυκού πάπρικα
200 γραμμ κεφαλογραβιερα τριμμένη
200 γραμμ γκούντα τριμμένο
8-10 φέτες μπέικον ή γαλοπούλα(αναλόγως τι σας αρέσει περισσότερο!)
3 ντομάτες κομμένες σε ροδέλες
1 κουτ γλυκού ρίγανη
Εκτέλεση
Μουλιαζουμε την ψίχα του ψωμιού στο νερό τη στυβουμε και τη στραγγίζουμε πολύ καλά. Σ ένα άλλο μπολ βάζουμε τον κιμά με την ψίχα προσθέτουμε το λάδι 1 αυγό το ούζο το γάλα το μαϊντανό την πάπρικα αλάτι πιπέρι κι ένα ψιλοκομμένο κρεμμύδι και ζυμώνουμε πολύ καλά ούτως ώστε να γίνει ένα ομογενοποιημενο μείγμα.
Αλείφουμε με λίγο λάδι ένα πυρέξ κι αν θέλουμε πασπαλίζουμε γύρω γύρω με λίγη φρυγανιά τριμμένη. Απλώνουμε τον κιμά ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνεια του σκεύους.
Βάζουμε από πάνω από τον κιμά τα τριμμένα τυριά τις φέτες του μπέικον ή της γαλοπούλας και σκεπάζουμε με τις ροδέλες ντομάτας στις οποίες ρίχνουμε ρίγανη. Χτυπάμε τα άλλα δύο αυγά και περιχύνουμε το φαγητό. Το ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο για μια ώρα στους 180 βαθμούς.
Το αφήνουμε να κρυώσει το κόβουμε και σερβίρουμε.
Η Συνταγή είναι της κ. Lilian Papadimitriou – “Χρυσές Συνταγές”.