Γλυκα
Πεντανόστιμο γλυκάκι με γλυκοαλμυρή γεύση. Μοιάζει λίγο με κορνέ, λίγο με γλώσσα πεθεράς, πάντως σούπερ
Η Συνταγή είναι από κ. Metaxia Kokkinou– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1 φύλλο σφολιάτας το οποίο πρώτα βάζουμε αντικολλητικό χαρτί, το διπλώνουμε στα δύο για να ψηθεί μεν αλλά χωρίς να ακουμπάει επάνω και κολησει γιατί ενδιάμεσα θά βάλω κρέμα.
Χτυπάμε μισό φακελάκι κρέμα ζαχαροπλαστικής βανίλια και μισό σακκουλακι σαντιγύ γκαρνι , αυτά που είναι σέ σκόνη από το σούπερ μάρκετ. Μαζί με κρύο φρέσκο γάλα.
Γράφει από πίσω στο κουτί αναλογία για γάλα. Γύρω στο 1 φλυτζάνι του τσαγιού γάλα έβαλα. Και το χτυπάμε στο μίξερ.
Μέχρι να ψηθεί ή σφολιάτα στο φούρνο και να ροδισει στους 180 αεροθερμο φούρνο, βραζουμε 2 ροδάκινα με 1 κούπα νερό και 2 φλυτζανακια τού καφέ καστανή ζάχαρη μέχρι να γίνει σαν μαρμελάδα.
Πολτοποιηουμε με το ραβδομπλεντερ, ξαναβραζουμε λίγο ακόμα, ρίχνουμε 1 βανίλια και το χυμό από 1 λεμόνι και αφήνουμε να κρυώσει.
Όταν βγάλουμε την σφολιάτα από το φούρνο , προσεχτικά αφαιρουμε το αντικολλητικό χαρτί ενδιάμεσα, βέβαια αναγκάστικα να το κόψουμε στα δύο για να μου χωρέσει σέ ορθογώνιο μπωλ. Ρίχνουμε λοιπόν την σάλτσα ροδάκινο και στα δύο φύλα , αφήνουμε να κρυώσουν καλά.
Στην συνέχεια απλώνουμε τη κρέμα, σκεπάζουμε με το άλλο φύλλο και έτοιμο το γλυκάκι της σφολιάτας με την σάλτσα ροδάκινο . Το κοβουμε σέ κομμάτια, το βάζουμε στο ορθογώνιο μπωλ και τοποθετουμε στο ψυγείο.
Η Συνταγή είναι από κ. Metaxia Kokkinou– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.