Υλικά:
- 12 μικρά παϊδάκια
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 1 κουταλιά της σούπας σκόρδο, λιωμένο
- 1 κουταλιά της σούπας χοντρό αλάτι
- 1 κουταλάκι του γλυκού χοντροτριμμένο πιπέρι
Για σάλτσα με μπαλσάμικο:
- ½ φλιτζάνι ξύδι μπαλσάμικο
- ½ κουταλάκι του γλυκού χοντρό αλάτι
- ¼ κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
- 3 κουταλιές της σούπας καφέ ζάχαρη
Εκτέλεση:
- Σε ένα μεσαίο τηγάνι, ρίχνουμε το ξύδι, αλάτι, πιπέρι και μαύρη ζάχαρη.
- Φέρνουμε το μείγμα σε σημείο βρασμού και στη συνέχεια μειώνουμε τη θερμότητα σε μέτρια. Σιγοβράζουμε μέχρι το ξύδι να μειωθεί κατά το 1/3 και να γίνει αρκετά παχύρευστο για να επικαλύψει το πίσω μέρος ενός κουταλιού.
- Παρακολουθούμε προσεκτικά το μαγείρεμα! Αν το ξύδι και η ζάχαρη μαγειρευτούν πάρα πολύ το μείγμα θα καραμελώσει και θα πήξει. Το βγάζουμε από τη φωτιά και το ρίχνουμε σε ένα μικρό μπολ. Το αφήνουμε να κρυώσει. Μπορούμε να το διατηρήσουμε στο ψυγείο για έως και ένα μήνα.
- Ανοίγουμε το γκριλ του φούρνου.
- Τοποθετούμε τα παϊδάκια σε ένα μπολ ή μία μεγάλη σακούλα αποθήκευσης τροφίμων. Ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το σκόρδο, το αλάτι και το πιπέρι στο μπολ με τα παϊδάκια και ανακατεύουμε καλά για να επικαλυφθούν όλα ομοιόμορφα με το λάδι και τα καρυκεύματα.
- Απλώνουμε τα παϊδάκια ομοιόμορφα σε ένα ταψί, αφού βεβαιωθούμε ότι δεν ακουμπούν μεταξύ τους.
- Τοποθετούμε το ταψί στο πάνω ράφι του φούρνου και ψήνουμε για περίπου 5 λεπτά ή μέχρι τα παϊδάκια πάρουν ένα βαθύ καφέ χρώμα από την πλευρά που είναι στραμμένη προς τα επάνω.
- Τα βγάζουμε από τον φούρνο και τα γυρνάμε από την άλλη πλευρά.
- Τα βάζουμε πίσω στον φούρνο και τα ψήνουμε ξανά για περίπου 5 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει και η άλλη πλευρά.
- Τα βγάζουμε από τον φούρνο και τα περιχύνουμε με τη σάλτσα μπαλσάμικου.
- Σερβίρουμε τα παϊδάκια όπως θέλουμε και ρίχνουμε από πάνω επιπλέον σάλτσα μπαλσάμικου.
Διαβάστε περισσότερα ενδιαφέροντα άρθρα στο marymary.designthesoul.gr