Connect with us

Συνταγές

Νόστιμη πάριζα κοτόπουλο και με τα πιο υγιεινά υλικά

Published

on

66848169 359108814782176 2781944553496641536 n

Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!

Η Συνταγή είναι από κ. Christine Kokinaku – Cook or Design – “Μαγειρικές Ανησυχίες (George Chatzigiatroudakis)”

Υλικά:
*1 ολόκληρο κοτόπουλο
*1 καρότο
*1 κρεμμύδι
*3 σκελίδες σκόρδο
*2-3 παντζάρια (θα τα χρησιμοποιήσεις για το χρώμα)
*3 κ.γλ άγαρ άγαρ ( ή 6γρ ζελατίνα σκόνη)
*3 κσ. αλάτι , πιπέρι, πάπρικα.
*1 μεγάλο πλαστικό μπουκάλι που θα έχεις κόψει το πάνω μέρος ( αυτό θα το χρησιμοποιήσεις για φόρμα)

Εκτέλεση:
– Βράζεις πολύ καλά το κοτόπουλο. Πολύ καλά όμως. Μαζί με το καρότο και το κρεμμύδι. Αν θες χρησιμοποίησε χύτρα.
– Καθαρίζεις και ξύνεις τα παντζάρια στο τρίφτη στη ψηλή σκάλα. Θα τα βάλεις μέσα σε ένα τούλι ή τουλπάνι και θα σουρώσεις. Θα κρατήσεις το ζουμί σε ένα μπολ ) γιατί θα το χρησιμοποιήσεις για χρώμα.

– Μόλις βράσει το κοτόπουλο, κρατάς ένα μικρό μπολ ( 3φλ.) από το ζουμί , το ξεπετσιάζεις και κρατάς μαδιμένο όλο το κρέας σε ένα μεγάλο μπολ.
– Τώρα πρέπει να φτιάξουμε το πηκτικό στοιχείο που θα σταθεροποιηθεί η πάριζά σου.

– Σε ένα μικρό κατσαρολάκι προσθέτεις το ζωμό που έχεις κρατήσει και προσθέτεις το άγαρ άγαρ ή 6γρ ζελατίνα σε χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσει.
– Προσθέτεις το μείγμα αυτό στο κοτόπουλο. Προσθέτεις τα μπαχαρικά και το σκόρδο λιωμένο. – Προσθέτεις αρχικά 3-4 κουταλιές και από το ζωμό πατζαριού.

– Παίρνεις το Μπίμερ( το εργαλείο) , αυτό που χρησιμοποιούν για να λιώσεις τις σούπες( λογικά μπορείς να τα βάλεις και σε μεγάλο μπλέντερ αλλά δε το χω δοκιμάσει) και αρχίζεις σιγά σιγά να λιώνεις το μείγμα…θα γίνει χυλός σχεδόν. Για περισσότερο χρώμα προσθέτεις συνέχεια κουταλιές από το ζωμό πατζαριού… θέλει αρκετές μη φοβηθείς.

– Μόλις το φέρεις το χρώμα εκεί που επιθυμείς και το μείγμα σου έχει λιώσει καλά είναι έτοιμο. Σίγουρα θέλει να ασχοληθείς 10 λεπτά.
– Τοποθετείς το μείγμα μέσα στο μπουκάλι για να πάρει το σχήμα και το βάζεις όρθιο στη πόρτα του ψυγείου.

– Άστο κάποιες ώρες στο ψυγείο μέχρι να πήξει….
– Κόψε με ψαλίδι την μια μεριά του μπουκαλιού και βγάλε τη πάριζα προσεχτικά.

Η Συνταγή είναι από κ. Christine Kokinaku – Cook or Design – “Μαγειρικές Ανησυχίες (George Chatzigiatroudakis)”

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Ονειρεμένο τσιζκέικ λεμόνι – μια εύκολη συνταγή για σίγουρη επιτυχία

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Αυτή είναι η συνταγή που πρέπει οπωσδήποτε να την δοκιμάσεις – σαραγλί το ιδανικό κέρασμα!

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Τέλειο γεύμα! Μανιτάρια φρικασέ – νηστίσιμα τόσο νόστιμα πού δεν έχουν να ζηλέψουν το κρέας…

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Μια μόνο μικρή παρέμβαση στην κλασική συνταγή 1-2-3-4 , και βγήκε ο πιο σπυρωτός χαλβάς

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Τέτοιους λουκουμάδες πού να τους βρεις!

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Μου τρέξανε τα σάλια! Τι υπέροχο πιάτο είναι αυτό με καλαμάρι ψητό στον φούρνο

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Ανακαλύψτε τη συνταγή για το πιο νόστιμο πασχαλινό τσουρέκι

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Τι μυρωδάτο και καλομαγειρεμένο φαγητό! Σουπιές κρασάτες με κρεμμύδια

Συνταγές1 εβδομάδα ago

Η συνταγή είναι παλιά κι από φούρναρη – τυροπιτάκια με σίγουρη επιτυχία

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Πώς ένας ταπεινός χαλβάς μετατρέπεται σε ένα ξεχωριστό γλυκάκι!

Συνταγές12 λεπτά ago

Ωραιότατο, μεζεκλίδικο φαγητό – θράψαλα κρασάτα με κρεμμύδι και ελιές

Συνταγές14 ώρες ago

Υπέροχα τσουρέκια, αφράτα και σίγουρα πολύ νόστιμα.

Συνταγές16 ώρες ago

Καλό και ευλογημένο Πάσχα να έχουμε με υγεία, αγάπη, ευημερία και οικογενειακή γαλήνη

Συνταγές18 ώρες ago

Απλά φανταστικές τσουρεκάρες – συνταγή που δεν την αλλάζω με τίποτα

Συνταγές20 ώρες ago

Τι ωραία πρόταση !! Θεϊκός χαλβάς σιμιγδαλένιος με κουβερτούρα και κράνμπερι

Συνταγές22 ώρες ago

Αυτή είναι η απόλυτη τηγανιά μανιταριών! Θα την φτιάχνω συνέχεια!

Συνταγές22 ώρες ago

Ελάτε να ετοιμάσουμε το πιο λαχταριστό αρνί τυλιχτό για το πασχαλινό σας τραπέζι

Συνταγές22 ώρες ago

Υπέροχοι κολοκυθοκεφτέδες φούρνου, πεντανόστιμοι και λαχταριστοί

Συνταγές24 ώρες ago

Ωραίο και δροσερό γιαουρτογλυκό

Συνταγές2 ημέρες ago

Χωρίς καλιτσούνια Πάσχα δε νοείται !

Συνταγές2 ημέρες ago

Τα πιο νόστιμα βουτηρένια τραγανά τυροπιτάκια κουρού που λιώνουν στο στόμα

Συνταγές2 ημέρες ago

Πολύ ωραία αφράτα και νοστιμότατα τηγανοψωμάκια νηστίσιμα με ελιές! Τ

Συνταγές2 ημέρες ago

Ωραιότατη σπιτική πραλίνα σοκολάτας

Συνταγές2 ημέρες ago

Αχ τι ωραίο δείχνει! Χταπόδι με μανιτάρια και πατάτες λεμονάτο στο φούρνο

Συνταγές2 ημέρες ago

Τσουρέκι μόνο με προζύμι, χωρίς μαγιά και γίνεται καλύτερο από κάθε άλλη φορά.

Συνταγές3 ημέρες ago

Ότι πρέπει για τις ημέρες νηστείας – λαχταριστά και πεντανόστιμα νηστίσιμα πιτάκια με λαχανικά και ελιές

Συνταγές3 ημέρες ago

Χαλβάς Αιτωλοακαρνανίας! Νηστίσιμος, παραδοσιακός και πολύ νόστιμος!

Συνταγές3 ημέρες ago

Εξαιρετικό ψωμάκι με προζύμι – Να το απολαύσετε καθώς το αποτέλεσμα θα σας αποζημιώσει

Συνταγές3 ημέρες ago

Πολύ ωραία και πολύ καλή ιδέα για σταφιδόψωμο νηστίσιμο, χωρίς λάδι

Συνταγές3 ημέρες ago

Ωραιότατη μυρωδάτη και λαχταριστή κολοκυθόπιτα στο φούρνο

Συνταγές3 ημέρες ago

Όλες οι λεπτομέρειες και τα μυστικά στην καλύτερη συνταγή για τα περίφημα κρητικά λυχναράκια

Συνταγές3 ημέρες ago

Την πρώτη μέρα εξαφανίστηκαν τα μισά. Συνταγή για κουλουράκια αμμωνίας από τα παλιά…

Συνταγές3 ημέρες ago

Η συνταγή αυτή είναι από τις ωραιότερες γιατί τα τσουρέκια μένουν μαλακά για πολλές μέρες

Συνταγές4 ημέρες ago

Εντυπωσιακή τούρτα Black Forest με αφράτο παντεσπάνι

Συνταγές4 ημέρες ago

Φτιάξτε πασχαλινά κουλουράκια που γίνονται μαλακά μέσα, εύκολα και θα τα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι

Συνταγές4 ημέρες ago

Μελιτζάνες στον φούρνο με πλούσια σάλτσα και τυρί

Συνταγές4 ημέρες ago

Μακράν η καλύτερη συνταγή για πίτα με χόρτα και τυρί

Συνταγές4 ημέρες ago

Φτιάξαμε και φέτος τα πασχαλινά γιαννιώτικα κουλουράκια αμμωνίας – αγαπημένη μυρωδιά του Πάσχα

Συνταγές4 ημέρες ago

Αφράτα και νόστιμα ελιοψωμάκια

Συνταγές4 ημέρες ago

Φέτος τα πασχαλινά αυγά τα βάφουμε εύκολα με φυσική βαφή

Exit mobile version