Connect with us

Συνταγές

ΜΟΥΣΑΚΑΣ ΜΕ ΑΣΠΡΕΣ ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ

Published

on

103251889 593631351350173 3655278821420828542 o

Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!

Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Οι Γεύσεις Της Νατάσας”

ΥΛΙΚΑ:
800γρ.κιμα μοσχαρισιο
1 γεμάτη κουταλιά πελτε
1 νεροποτηρο λευκό ξηρο κρασι
1 κρεμμύδι κανονικό
2 φύλλα δάφνης
8 κόκκους μπαχαρι
1/4 κουταλάκι γαρύφαλλο
1 ξύλο κανέλα
λάδι
αλάτι
πιπέρι
5 κουταλιές της σούπας κεφαλοτύρι τριμμένο
Περίπου 7 άσπρες μελιτζάνες ή μαύρες (οι άσπρες είναι πιο ωραίες γιατί ειναι γλυκές και ελαφριές)
Περιπου 12-13 πατάτες

ΜΠΕΣΑΜΕΛ:
1 Νουνού LIGHT εβαπορε
2 κουτιά νερο στο κουτι του Νουνου
2 αυγά
1 κουταλιά της σούπας Βιτάμ
1 κουταλιά της σούπας μινερβινη
7 κουταλιές γεμάτες αλεύρι ή κορν φλαουρ (για πιο ελαφριά κρέμα)
μοσχοκάρυδο όσο θέλετε
πιπέρι λευκό
αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ :
Τσιγαριζουμε το κρεμμύδι με το λάδι, έπειτα ρίχνουμε τον κιμά και τον τσιγαριζουμε μέχρι το χρώμα του να γίνει γκρι, ρίχνουμε τον πελτε και αφήνουμε να βγάλει τα αρώματα του. Ρίχνουμε το κρασί και περιμένουμε 3′ να εξατμιστεί. Προσθέτουμε τα μπαχαρικά, 11/2 ποτήρι νερό και σιγοβράζουμε. Όταν πιεί τα υγρά του είναι έτοιμος.

Εν τω μεταξύ καθαρίζουμε, πλένουμε πολύ καλά και κόβουμε τις πατάτες και τις μελιτζάνες κατά μήκος σε φέτες πάχους 1 με 1½ εκατοστών.

Τις αλατίζουμε και τις τηγανίζουμε ελαφρά σε μπόλικο λάδι και τις βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί ή σουρωτήρι.

Σε ένα μέτριο ταψί αραδιαζουμε μία στρώση πατάτες τη μία δίπλα στην άλλη, από πάνω μία στρώση μελιτζάνες και μετά τον μισό κιμά.

Βάζουμε παντού το κεφαλοτύρι και συνεχίζουμε με άλλη μία στρώση πατάτες και μελιτζάνες. Ρίχνουμε από πάνω τον υπόλοιπο κιμά και στο τέλος τη μπεσαμελ. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 45′ περίπου.

Ετοιμάζουμε τη μπεσαμελ:

Βάζουμε το βούτυρο και το αλεύρι ή το κορν φλαουρ στην κατσαρόλα.

Ανακατεύουμε να ψηθεί το αλεύρι ή το κορν φλαουρ, και να αλλάξει χρώμα, προσθέτουμε και το μοσχοκάρυδο, το αλάτι και το πιπέρι.

Ρίχνουμε λίγο-λίγο το γάλα, τα αυγά και ανακατεύουμε ζωηρά, μέχρι να πήξει η κρέμα.

Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Οι Γεύσεις Της Νατάσας”

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Ονειρεμένο τσιζκέικ λεμόνι – μια εύκολη συνταγή για σίγουρη επιτυχία

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Αυτή είναι η συνταγή που πρέπει οπωσδήποτε να την δοκιμάσεις – σαραγλί το ιδανικό κέρασμα!

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Τέλειο γεύμα! Μανιτάρια φρικασέ – νηστίσιμα τόσο νόστιμα πού δεν έχουν να ζηλέψουν το κρέας…

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Μια μόνο μικρή παρέμβαση στην κλασική συνταγή 1-2-3-4 , και βγήκε ο πιο σπυρωτός χαλβάς

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Τέτοιους λουκουμάδες πού να τους βρεις!

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Μου τρέξανε τα σάλια! Τι υπέροχο πιάτο είναι αυτό με καλαμάρι ψητό στον φούρνο

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Ανακαλύψτε τη συνταγή για το πιο νόστιμο πασχαλινό τσουρέκι

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Τι μυρωδάτο και καλομαγειρεμένο φαγητό! Σουπιές κρασάτες με κρεμμύδια

Συνταγές1 εβδομάδα ago

Η συνταγή είναι παλιά κι από φούρναρη – τυροπιτάκια με σίγουρη επιτυχία

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Πώς ένας ταπεινός χαλβάς μετατρέπεται σε ένα ξεχωριστό γλυκάκι!

Συνταγές11 ώρες ago

Υπέροχα τσουρέκια, αφράτα και σίγουρα πολύ νόστιμα.

Συνταγές13 ώρες ago

Καλό και ευλογημένο Πάσχα να έχουμε με υγεία, αγάπη, ευημερία και οικογενειακή γαλήνη

Συνταγές15 ώρες ago

Απλά φανταστικές τσουρεκάρες – συνταγή που δεν την αλλάζω με τίποτα

Συνταγές17 ώρες ago

Τι ωραία πρόταση !! Θεϊκός χαλβάς σιμιγδαλένιος με κουβερτούρα και κράνμπερι

Συνταγές19 ώρες ago

Αυτή είναι η απόλυτη τηγανιά μανιταριών! Θα την φτιάχνω συνέχεια!

Συνταγές19 ώρες ago

Ελάτε να ετοιμάσουμε το πιο λαχταριστό αρνί τυλιχτό για το πασχαλινό σας τραπέζι

Συνταγές19 ώρες ago

Υπέροχοι κολοκυθοκεφτέδες φούρνου, πεντανόστιμοι και λαχταριστοί

Συνταγές21 ώρες ago

Ωραίο και δροσερό γιαουρτογλυκό

Συνταγές1 ημέρα ago

Χωρίς καλιτσούνια Πάσχα δε νοείται !

Συνταγές2 ημέρες ago

Τα πιο νόστιμα βουτηρένια τραγανά τυροπιτάκια κουρού που λιώνουν στο στόμα

Συνταγές2 ημέρες ago

Πολύ ωραία αφράτα και νοστιμότατα τηγανοψωμάκια νηστίσιμα με ελιές! Τ

Συνταγές2 ημέρες ago

Ωραιότατη σπιτική πραλίνα σοκολάτας

Συνταγές2 ημέρες ago

Αχ τι ωραίο δείχνει! Χταπόδι με μανιτάρια και πατάτες λεμονάτο στο φούρνο

Συνταγές2 ημέρες ago

Τσουρέκι μόνο με προζύμι, χωρίς μαγιά και γίνεται καλύτερο από κάθε άλλη φορά.

Συνταγές2 ημέρες ago

Ότι πρέπει για τις ημέρες νηστείας – λαχταριστά και πεντανόστιμα νηστίσιμα πιτάκια με λαχανικά και ελιές

Συνταγές3 ημέρες ago

Χαλβάς Αιτωλοακαρνανίας! Νηστίσιμος, παραδοσιακός και πολύ νόστιμος!

Συνταγές3 ημέρες ago

Εξαιρετικό ψωμάκι με προζύμι – Να το απολαύσετε καθώς το αποτέλεσμα θα σας αποζημιώσει

Συνταγές3 ημέρες ago

Πολύ ωραία και πολύ καλή ιδέα για σταφιδόψωμο νηστίσιμο, χωρίς λάδι

Συνταγές3 ημέρες ago

Ωραιότατη μυρωδάτη και λαχταριστή κολοκυθόπιτα στο φούρνο

Συνταγές3 ημέρες ago

Όλες οι λεπτομέρειες και τα μυστικά στην καλύτερη συνταγή για τα περίφημα κρητικά λυχναράκια

Συνταγές3 ημέρες ago

Την πρώτη μέρα εξαφανίστηκαν τα μισά. Συνταγή για κουλουράκια αμμωνίας από τα παλιά…

Συνταγές3 ημέρες ago

Η συνταγή αυτή είναι από τις ωραιότερες γιατί τα τσουρέκια μένουν μαλακά για πολλές μέρες

Συνταγές3 ημέρες ago

Εντυπωσιακή τούρτα Black Forest με αφράτο παντεσπάνι

Συνταγές4 ημέρες ago

Φτιάξτε πασχαλινά κουλουράκια που γίνονται μαλακά μέσα, εύκολα και θα τα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι

Συνταγές4 ημέρες ago

Μελιτζάνες στον φούρνο με πλούσια σάλτσα και τυρί

Συνταγές4 ημέρες ago

Μακράν η καλύτερη συνταγή για πίτα με χόρτα και τυρί

Συνταγές4 ημέρες ago

Φτιάξαμε και φέτος τα πασχαλινά γιαννιώτικα κουλουράκια αμμωνίας – αγαπημένη μυρωδιά του Πάσχα

Συνταγές4 ημέρες ago

Αφράτα και νόστιμα ελιοψωμάκια

Συνταγές4 ημέρες ago

Φέτος τα πασχαλινά αυγά τα βάφουμε εύκολα με φυσική βαφή

Συνταγές4 ημέρες ago

Μια συνταγή που πρέπει να δοκιμάσετε οπωσδήποτε – σπιτικές κοτομπουκιές που θα σας μείνουν αξέχαστα!

Exit mobile version