Συνταγές
ΜΙΑ ΓΕΥΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ ΤΟΥΡΤΑ – ΤΟ ΙΔΑΝΙΚΟ ΚΕΡΑΣΜΑ
Η Συνταγή είναι από κ. Tzeni Tsanaktsidou – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”.
ΥΛΙΚΑ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ:
5 αυγα,
125 γραμμαρια ζαχαρη,
155 γραμμαρια αλευρι φαριναπ κοσκινισμενο,
1 βανιλια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπαμε τα αυγα με την ζαχαρη να ασπρισουν!Σταματαμε το μιξερ και ριχνουμε απαλα αλευρι-βανιλια και ανακατευουμε με μαριζ
Τοποθετουμε το μιγμα στην λαδοκολα.στο τσερκι 28 νουμερο και το ψηνουμε στους 180 βαθμους προθερμασμενο αντιστασεις μεσαια σχαρα για 35 λεπτα
Οταν το βγαζουμε το αφηνουμε να κρυωσει και το κοβουμε
ΣΙΡΟΠΙ:
Βραζουμε 1 ποτηρι νερου νερο με 1 ποτηρι νερου ζαχαρη για 4 λεπτα! ΚΡΕΜΑ:Βαζουμε στην κατσαρολα στην εστια 1 λιτρο γαλα με 100 γραμμαρια ζαχαρη να ζεσταθει
Ριχνουμε μεσα 4 κουταλιες της σουπας γεματες κορν φλαουρ με 2 κουταλιες της σουπας.γεματες αλευρι αφου προηγουμενως τα εχουμε διαλυσει σε μπολ με λιγο απο το γαλα!Ανακατευουμε και οταν πηξει κατεβαζουμε και προσθετουμε 1 βανιλια 3 κουταλιες της.σουπας βουτυρο
Την αφηνουμε 5 λεπτα ανακατευοντας την
ΣΑΝΤΙΓΥ:
Χτυπαμε 1 μορφατ μεταλικο κουτι με 2 φλυντζανια τσαγιου ζαχαρη αχνη και 3 κουταλιες της σουπας γαλα φρεσκο
ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ:
Τοποθετουμε το ενα παντεσπανι στην πιατελα σιροπιαζουμε με κουταλι,βαζουμε την κρεμα κλεινουμε με το αλλο παντεσπανι το σιροπιαζουμε και τελος σαντιγυ και τρουφα πλαγια και πανω!
Η Συνταγή είναι από κ. Tzeni Tsanaktsidou – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”.