Connect with us

Λαδερα

Μελιτζάνες ογκρατέν με μυρωδικά στο φούρνο now

Published

on

54 1

Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!

Μελιτζάνες ογκρατέν με μυρωδικά και creme fraiche (κρεμ φρές) ή κρέμα γάλακτος στο φούρνο. Ένα πολύ εύκολο και καλοκαιρινό φαγητό που όπως και το φάτε, ζεστό ή κρύο, ως κύριο πιάτο ή ως συνοδευτικό σίγουρα θα σας εντυπωσιάσει με την υπέροχη γεύση του. Μια εύκολη συνταγή (από εδώ) για ένα πιάτο όπου όλες οι υπέροχες γεύσεις και μυρωδιές του καλοκαιριού είναι μαζεμένες όλες σε ένα φαγητό!

Υλικά συνταγής

  • 2 μελιτζάνες φλάσκες, μέτριες προς μεγάλες, κομμένες σε φέτες πάχους 1,30 εκ. περίπου
  • 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες 
  • 2 κουτιά ψιλοκομμένο ντοματάκι με κρεμμύδι (Pummaro)
  • 3 κ.σ. σχοινόπρασο πολύ ψιλοκομμένο
  • 3 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 1 κ.σ. ψιλοκομμένο θυμάρι
  • αλάτι πιπέρι
  • ελαιόλαδο 
  • 340 γρ. creme fraiche (κρεμ φρές) ή κρέμα γάλακτος πλήρης λιπαρών 
  • 120 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη στο ψιλό του τρίφτη

Εκτέλεση συνταγής

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 190 βαθμούς. Πλένετε τις μελιτζάνες τις κόβετε σε στρογγυλές φέτες πάχους 1,30 εκ. περίπου και τις βουρτσίζετε με ελαιόλαδο και τις αλατοπιπερώνετε και από τις 2 πλευρές. 
  2. Ζεσταίνετε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς υψηλή φωτιά και τηγανίζετε τις φέτες μελιτζάνες σε παρτίδες μέχρι να ροδίσουν και μαλακώσουν ελαφρώς και από τις 2 πλευρές. Τις μεταφέρετε σε πιατέλα και τις αφήνετε στην άκρη.
  3. Σε μια κατσαρολίτσα ζεσταίνετε 5-6 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρετε το ψιλοκομμένο σκόρδο, ανακατεύοντας για λίγα δευτερόλεπτα μέχρι να αρωματισθεί το λάδι. Προσθέτετε τα 2 κουτιά ψιλοκομμένο ντοματάκι με κρεμμύδι, 1-2 πρέζες ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι και ½ φλ. τσαγιού νερό, σκεπάζετε τη κατσαρολίτσα και αφήνετε τη σάλτσα να βράζει σε μέτρια φωτιά μέχρι να σωθούν τα πολλά υγρά. Την αποσύρετε από τη φωτιά.
  4. Εν τω μεταξύ, σε άλλη μικρή κατσαρόλα ρίχνετε τη creme fraiche (κρεμ φρές) ή τη κρέμα γάλακτος και τη σιγοβράζετε σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά μέχρι να μειωθεί περίπου στο 1 φλ. τσαγιού. Μετά ρίχνετε μέσα στη κρέμα τη μισή τριμμένη παρμεζάνα, 1 πρέζα αλάτι και πιπέρι ανακατεύετε καλά και αποσύρετε τη κατσαρόλα από τη φωτιά. 
  5. Λαδώνετε ένα μακρόστενο πυρίμαχο σκεύος 23 εκ. περίπου και στρώνετε στη βάση φέτες μελιτζάνας σε 1 στρώση. Καλύπτετε τις μελιτζάνες με μια λεπτή στρώση σάλτσας ντομάτας και από πάνω πασπαλίζετε λίγη από την υπόλοιπη παρμεζάνα. Επαναλαμβάνετε την ίδια διαδικασία με άλλες 2 στρώσεις μελιτζάνας, σάλτσας ντομάτας και λίγη τριμμένη παρμεζάνα φροντίζοντας να τελειώσετε με σάλτσα ντομάτας. 
  6. Με τη βοήθεια μια κουτάλας τοποθετείτε από πάνω τη κρέμα γάλακτος-παρμεζάνας-μυρωδικών και πασπαλίζετε με τυχόν παρμεζάνα που σας έχει μείνει. Ψήνετε τις μελιτζάνες στο προθερμασμένο φούρνο για 25-30 λ ή μέχρι να ροδίσει η επιφάνειά του. Απολαύστε το φαγητό σας ζεστό ή σε θερμοκρασία δωματίου. 

Δείτε σε φωτογραφίες την εκτέλεση της συνταγής βήμα βήμα:

sintayes.gr
Συνταγές2 εβδομάδες ago

Ονειρεμένο τσιζκέικ λεμόνι – μια εύκολη συνταγή για σίγουρη επιτυχία

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Αυτή είναι η συνταγή που πρέπει οπωσδήποτε να την δοκιμάσεις – σαραγλί το ιδανικό κέρασμα!

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Τέλειο γεύμα! Μανιτάρια φρικασέ – νηστίσιμα τόσο νόστιμα πού δεν έχουν να ζηλέψουν το κρέας…

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Μια μόνο μικρή παρέμβαση στην κλασική συνταγή 1-2-3-4 , και βγήκε ο πιο σπυρωτός χαλβάς

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Τέτοιους λουκουμάδες πού να τους βρεις!

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Μου τρέξανε τα σάλια! Τι υπέροχο πιάτο είναι αυτό με καλαμάρι ψητό στον φούρνο

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Ανακαλύψτε τη συνταγή για το πιο νόστιμο πασχαλινό τσουρέκι

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Τι μυρωδάτο και καλομαγειρεμένο φαγητό! Σουπιές κρασάτες με κρεμμύδια

Συνταγές1 εβδομάδα ago

Η συνταγή είναι παλιά κι από φούρναρη – τυροπιτάκια με σίγουρη επιτυχία

Συνταγές1 εβδομάδα ago

Πώς ένας ταπεινός χαλβάς μετατρέπεται σε ένα ξεχωριστό γλυκάκι!

Συνταγές3 ώρες ago

Υπέροχα τσουρέκια, αφράτα και σίγουρα πολύ νόστιμα.

Συνταγές5 ώρες ago

Καλό και ευλογημένο Πάσχα να έχουμε με υγεία, αγάπη, ευημερία και οικογενειακή γαλήνη

Συνταγές7 ώρες ago

Απλά φανταστικές τσουρεκάρες – συνταγή που δεν την αλλάζω με τίποτα

Συνταγές9 ώρες ago

Τι ωραία πρόταση !! Θεϊκός χαλβάς σιμιγδαλένιος με κουβερτούρα και κράνμπερι

Συνταγές11 ώρες ago

Αυτή είναι η απόλυτη τηγανιά μανιταριών! Θα την φτιάχνω συνέχεια!

Συνταγές11 ώρες ago

Ελάτε να ετοιμάσουμε το πιο λαχταριστό αρνί τυλιχτό για το πασχαλινό σας τραπέζι

Συνταγές11 ώρες ago

Υπέροχοι κολοκυθοκεφτέδες φούρνου, πεντανόστιμοι και λαχταριστοί

Συνταγές13 ώρες ago

Ωραίο και δροσερό γιαουρτογλυκό

Συνταγές1 ημέρα ago

Χωρίς καλιτσούνια Πάσχα δε νοείται !

Συνταγές1 ημέρα ago

Τα πιο νόστιμα βουτηρένια τραγανά τυροπιτάκια κουρού που λιώνουν στο στόμα

Συνταγές1 ημέρα ago

Πολύ ωραία αφράτα και νοστιμότατα τηγανοψωμάκια νηστίσιμα με ελιές! Τ

Συνταγές1 ημέρα ago

Ωραιότατη σπιτική πραλίνα σοκολάτας

Συνταγές1 ημέρα ago

Αχ τι ωραίο δείχνει! Χταπόδι με μανιτάρια και πατάτες λεμονάτο στο φούρνο

Συνταγές2 ημέρες ago

Τσουρέκι μόνο με προζύμι, χωρίς μαγιά και γίνεται καλύτερο από κάθε άλλη φορά.

Συνταγές2 ημέρες ago

Ότι πρέπει για τις ημέρες νηστείας – λαχταριστά και πεντανόστιμα νηστίσιμα πιτάκια με λαχανικά και ελιές

Συνταγές2 ημέρες ago

Χαλβάς Αιτωλοακαρνανίας! Νηστίσιμος, παραδοσιακός και πολύ νόστιμος!

Συνταγές2 ημέρες ago

Εξαιρετικό ψωμάκι με προζύμι – Να το απολαύσετε καθώς το αποτέλεσμα θα σας αποζημιώσει

Συνταγές2 ημέρες ago

Πολύ ωραία και πολύ καλή ιδέα για σταφιδόψωμο νηστίσιμο, χωρίς λάδι

Συνταγές2 ημέρες ago

Ωραιότατη μυρωδάτη και λαχταριστή κολοκυθόπιτα στο φούρνο

Συνταγές2 ημέρες ago

Όλες οι λεπτομέρειες και τα μυστικά στην καλύτερη συνταγή για τα περίφημα κρητικά λυχναράκια

Συνταγές2 ημέρες ago

Την πρώτη μέρα εξαφανίστηκαν τα μισά. Συνταγή για κουλουράκια αμμωνίας από τα παλιά…

Συνταγές3 ημέρες ago

Η συνταγή αυτή είναι από τις ωραιότερες γιατί τα τσουρέκια μένουν μαλακά για πολλές μέρες

Συνταγές3 ημέρες ago

Εντυπωσιακή τούρτα Black Forest με αφράτο παντεσπάνι

Συνταγές3 ημέρες ago

Φτιάξτε πασχαλινά κουλουράκια που γίνονται μαλακά μέσα, εύκολα και θα τα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι

Συνταγές3 ημέρες ago

Μελιτζάνες στον φούρνο με πλούσια σάλτσα και τυρί

Συνταγές3 ημέρες ago

Μακράν η καλύτερη συνταγή για πίτα με χόρτα και τυρί

Συνταγές3 ημέρες ago

Φτιάξαμε και φέτος τα πασχαλινά γιαννιώτικα κουλουράκια αμμωνίας – αγαπημένη μυρωδιά του Πάσχα

Συνταγές3 ημέρες ago

Αφράτα και νόστιμα ελιοψωμάκια

Συνταγές4 ημέρες ago

Φέτος τα πασχαλινά αυγά τα βάφουμε εύκολα με φυσική βαφή

Συνταγές4 ημέρες ago

Μια συνταγή που πρέπει να δοκιμάσετε οπωσδήποτε – σπιτικές κοτομπουκιές που θα σας μείνουν αξέχαστα!

Exit mobile version