Συνταγές
μας λύνει τα χέρια, όταν δεν έχουμε πολύ χρόνο – εύκολη και γρήγορη συνταγή για μακαρονοπιτα χωρίς φύλλο
Η Συνταγή είναι από Νικολέττα Πετροπούλου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
1 πακέτο μακαρόνια για παστίτσιο!
1 κουπα φετα σε χοντρα κοματια!
1 κουπα διαφορα κιτρινα τυρια!
1 κουπα κρέμα γάλακτος!
1 στραγγιστό γιαούρτι!
5 αυγα!
1 κεσεδάκι τυρί κρέμα!
Πιπέρι!
Αλάτι δε βάζω γιατί είναι αλμυρά τα τυρια!
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε τα μακαρόνια και τα Στραγγίζουμε!
Ανακατεύουμε μέσα τα υλικά εκτός από το γιαούρτι και τα αυγα!
Τα στρώνουμε στο ταψί!
Σε μπολ χτυπάμε τα αυγα με το γιαούρτι και το περιχύνουνε στο ταψί να πάει παντου!
Ψήνουμε για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να πάρει ωραιο χρωμα η κρουστα!
Η Συνταγή είναι από Νικολέττα Πετροπούλου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Ότι είναι σπιτικό είναι… και πιο νόστιμο
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή για πολύ ωραία Πατατόπιτα.
Η Συνταγή είναι από κ. Σοφία Γκογκόση – “Μαγειρακος (συνταγές – μαγειρική)”.
ΥΛΙΚΑ
1 κιλό πατάτες
2 πιπεριές Φλωρίνης
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 πράσα ψιλοκομμένα
1 καρότο ψιλοκομμένο ή στον τρίφτη
1κουταλιά σούπας μουστάρδα
Ελαιόλαδο
Για το φύλλο
½ κιλό αλεύρι
250 ml νερό
4 κουταλιές ελαιόλαδο
2 κουταλιές ξύδι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε τις πατάτες και τις πατάμε με το πιρούνι.Βάζουμε ελαιόλαδο σ’ένα τηγάνι και σοτάρουμε τα ψιλοκομμένα λαχανικά.
Τα ενώνουμε με τις πατάτες και αλατοπιπερώνουμε.Αφήνουμε να κρυώσει.
Ανοίγουμε φύλλο και το λαδώνουμε και απλώνουμε λίγη γέμιση.τυλίγουμε ρολό και το βάζουμε στο ταψί.
Λαδώνουμε από πάνω και Ψήνουμε στους 180 βαθμούς ώσπου να ροδίσει.
Η Συνταγή είναι από κ. Σοφία Γκογκόση – “Μαγειρακος (συνταγές – μαγειρική)”.