Connect with us

Συνταγές

Λαχταριστά και πεντανόστιμα ντολμαδάκια

Published

on

70906849 407626036564726 3127229537201422336 n

Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!

Η Συνταγή είναι από κ. Sunday Lous – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Ίσως τα καλύτερα ντολμαδάκια που θα έχεις δοκιμάσει!

Υλικά για 60 αμπελόφυλλα!
Τα φύλλα
2μιση φλυτζ.ρυζι Καρολίνα
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα.
2 ματσάκια φρέσκα κρεμμ.ψιλικομμενα
Ανιθο και μαιδανο από μισό ματσάκι ή παραπάνω αν θέλετε
Δυόσμο φρέσκο ή μια γεμάτη κουτ.σουπας ξερό
Λίγη πάπρικα γλυκιά και μια πρέζα ζαχαρη
Αλάτι πιπέρι μαυρο
1 φλυτζ.ελαιολαδο
2 λεμόνια (το χυμό)
Γιαούρτι για συνοδευτικό (αν επιθυμείτε)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για φρέσκα αμπελόφυλλα λοιπόν, τα πλένουμε και τα ζεματαμε για 2′ περίπου σε βραστό νερό. Μέχρι να αλλάξει το χρώμα τους.
Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τ αφήνουμε να κρυώσουν.

Βάζουμε το μισό λάδι σε κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και σωταρουμε όλα τα κρεμμύδια για 3′ με 4′
Ρίχνουμε το ρύζι πολυ καλα πλυμένο και στραγγισμενο και ανακατεύουμε να γυαλίζει καλά για 1′ με 2′ . Ριχνουμε λίγο από το λεμόνι μέσα στο ρύζι γιατί το κρατάει σπυρωτο.

Ανακατευουμε. Ρίχνουμε μια κούπα νερο, ανακατεύουμε και σιγοβραζουμε μέχρι να τραβήξει το νεράκι. Εν τω μεταξύ εχουμε ψιλοκοψει τα μυρωδικά μας και τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα μαζί με τα αλατοπιπερα και τη ζαχαρίτσα. Σκεπάζουμε λίγο με μια καθαρή πετσέτα κουζίνας εκτός φωτιάς την γεμισή μας..για πέντε με δέκα λεπτ.

Περνούμε ένα ένα τα φύλλα με τη γυαλιστερή πλευρά από κάτω και βάζουμε από μια κουταλιά γέμιση, τυλίγουμε ρόλο και τα βάζουμε σε κατσαρόλα πλασοτέ όπου έχουμε στρώσει μερικά χοντρά φύλλα στη βαση. Τα βάζουμε πολύ κοντά τον ένα με τον άλλο ντολμά, σε σειρά για να μην μας ανοίξουν. Κάνουμε όσες στρώσεις χρειαστεί.

Ρίχνουμε στην κατσαρόλα το υπόλοιπο λάδι, το χυμό των λεμονιών, χλιαρό νερό μέχρι να τα σκεπάσει, ακουμπάμε κι ένα πιάτο πάνω στο φαγητό για να μη μας διαλυθούν κατά το βράσιμο και ΣΙΓΟΒΡΑΖΟΥΜΕ για περίπου 45′. Δοκιμάζουμε αν έχει βράσει καλά το ρύζι.

Αποσύρουμε από τη φωτιά κι αφήνουμε να κρυώσουν καλά και να μείνουν στεγνοί μόνο με το λαδάκι τους. Σερβίρονται καλύτερα σε θερμοκρασία δωματίου…με γιαούρτι ή τζατζίκι αν θελετε.

Η Συνταγή είναι από κ. Sunday Lous“ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Ονειρεμένο τσιζκέικ λεμόνι – μια εύκολη συνταγή για σίγουρη επιτυχία

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Αυτή είναι η συνταγή που πρέπει οπωσδήποτε να την δοκιμάσεις – σαραγλί το ιδανικό κέρασμα!

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Τέλειο γεύμα! Μανιτάρια φρικασέ – νηστίσιμα τόσο νόστιμα πού δεν έχουν να ζηλέψουν το κρέας…

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Τέτοιους λουκουμάδες πού να τους βρεις!

Συνταγές1 εβδομάδα ago

Μια μόνο μικρή παρέμβαση στην κλασική συνταγή 1-2-3-4 , και βγήκε ο πιο σπυρωτός χαλβάς

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Μου τρέξανε τα σάλια! Τι υπέροχο πιάτο είναι αυτό με καλαμάρι ψητό στον φούρνο

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Τι μυρωδάτο και καλομαγειρεμένο φαγητό! Σουπιές κρασάτες με κρεμμύδια

Συνταγές1 εβδομάδα ago

Ανακαλύψτε τη συνταγή για το πιο νόστιμο πασχαλινό τσουρέκι

Συνταγές1 εβδομάδα ago

Η συνταγή είναι παλιά κι από φούρναρη – τυροπιτάκια με σίγουρη επιτυχία

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Γρήγορη & εύκολη συνταγή – μήλα γεμιστά ψημένα στον φούρνο

Συνταγές1 ώρα ago

Χωρίς καλιτσούνια Πάσχα δε νοείται !

Συνταγές3 ώρες ago

Τα πιο νόστιμα βουτηρένια τραγανά τυροπιτάκια κουρού που λιώνουν στο στόμα

Συνταγές5 ώρες ago

Πολύ ωραία αφράτα και νοστιμότατα τηγανοψωμάκια νηστίσιμα με ελιές! Τ

Συνταγές7 ώρες ago

Ωραιότατη σπιτική πραλίνα σοκολάτας

Συνταγές9 ώρες ago

Αχ τι ωραίο δείχνει! Χταπόδι με μανιτάρια και πατάτες λεμονάτο στο φούρνο

Συνταγές11 ώρες ago

Τσουρέκι μόνο με προζύμι, χωρίς μαγιά και γίνεται καλύτερο από κάθε άλλη φορά.

Συνταγές1 ημέρα ago

Ότι πρέπει για τις ημέρες νηστείας – λαχταριστά και πεντανόστιμα νηστίσιμα πιτάκια με λαχανικά και ελιές

Συνταγές1 ημέρα ago

Χαλβάς Αιτωλοακαρνανίας! Νηστίσιμος, παραδοσιακός και πολύ νόστιμος!

Συνταγές1 ημέρα ago

Εξαιρετικό ψωμάκι με προζύμι – Να το απολαύσετε καθώς το αποτέλεσμα θα σας αποζημιώσει

Συνταγές1 ημέρα ago

Πολύ ωραία και πολύ καλή ιδέα για σταφιδόψωμο νηστίσιμο, χωρίς λάδι

Συνταγές1 ημέρα ago

Ωραιότατη μυρωδάτη και λαχταριστή κολοκυθόπιτα στο φούρνο

Συνταγές1 ημέρα ago

Όλες οι λεπτομέρειες και τα μυστικά στην καλύτερη συνταγή για τα περίφημα κρητικά λυχναράκια

Συνταγές1 ημέρα ago

Την πρώτη μέρα εξαφανίστηκαν τα μισά. Συνταγή για κουλουράκια αμμωνίας από τα παλιά…

Συνταγές1 ημέρα ago

Η συνταγή αυτή είναι από τις ωραιότερες γιατί τα τσουρέκια μένουν μαλακά για πολλές μέρες

Συνταγές2 ημέρες ago

Εντυπωσιακή τούρτα Black Forest με αφράτο παντεσπάνι

Συνταγές2 ημέρες ago

Φτιάξτε πασχαλινά κουλουράκια που γίνονται μαλακά μέσα, εύκολα και θα τα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι

Συνταγές2 ημέρες ago

Μελιτζάνες στον φούρνο με πλούσια σάλτσα και τυρί

Συνταγές2 ημέρες ago

Μακράν η καλύτερη συνταγή για πίτα με χόρτα και τυρί

Συνταγές2 ημέρες ago

Φτιάξαμε και φέτος τα πασχαλινά γιαννιώτικα κουλουράκια αμμωνίας – αγαπημένη μυρωδιά του Πάσχα

Συνταγές2 ημέρες ago

Αφράτα και νόστιμα ελιοψωμάκια

Συνταγές2 ημέρες ago

Φέτος τα πασχαλινά αυγά τα βάφουμε εύκολα με φυσική βαφή

Συνταγές3 ημέρες ago

Μια συνταγή που πρέπει να δοκιμάσετε οπωσδήποτε – σπιτικές κοτομπουκιές που θα σας μείνουν αξέχαστα!

Συνταγές3 ημέρες ago

Ένα γρήγορο και εύκολο κέραμα – ορίστε μια δροσιστική λεμονάδα

Συνταγές3 ημέρες ago

Εύκολο ψωμί τοστ με μαγιά – είναι απίστευτα μαλακό, σαν βαμβάκι! Για σάντουιτς, τοστ, φρυγανιέρα δεν υπάρχει καλύτερο!

Συνταγές3 ημέρες ago

Αμερικανικές τηγανίτες εύκολες και αφράτες – Η πιο απλή συνταγή !

Συνταγές3 ημέρες ago

Αγαπημένα τυροπιτάκια για όλες τις ώρες ζεστά ζεστά, νόστιμα ιδανικά για πάρτι και σνακ

Συνταγές3 ημέρες ago

Φτιάξτε γαρίδες σαγανάκι με μουστάρδα και θα μας θυμηθείς

Συνταγές4 ημέρες ago

Δοκιμάστε αυτή την εύκολη συνταγή για τα πιο νόστιμα κουλούρια του Πάσχα

Συνταγές4 ημέρες ago

Υπέροχοι γίγαντες φούρνου μαγειρεμένοι με πολύ μεράκι

Συνταγές4 ημέρες ago

Αρωματικοί ρεβυθοκεφτέδες – οι πιο λαχταριστοί που έχετε δοκιμάσει!

Exit mobile version