Υλικά για 3-4 άτομα:
1 συσκευασία Αφράτη ζύμη για πίτσα PillsburyTM (400γρ)
Για την επικάλυψη:
2 κουτ. γλυκού κάπαρη
3-4 ντομάτες μέτριες σε φέτες
ξερή και φρέσκια ρίγανη
2 κρεμμύδια σε λεπτές φέτες
3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
Οδηγίες προετοιμασίας
1. Ζεσταίνετε πολύ καλά ένα αντικολλητικό τηγάνι και ρίχνετε µέσα τα κρεµµύδια και το ελαιόλαδο. Αλατίζετε ελαφρά και σοτάρετε µέχρι να µαραθούν λίγο. Σβήνετε τη φωτιά και κόβετε τις ντοµάτες σε φέτες, ούτε πολύ λεπτές αλλά ούτε και χοντρές.
2. Προθερµαίνετε τον φούρνο στους 200° C στον αέρα. Λαδώνετε το ρηχό ταψί του φούρνου σας και ανοίγετε τη συσκευασία της ζύµης πίτσας. Στρώνετε την Αφράτη ζύµη για πίτσα Pillsbury στο λαδωµένο ταψί και µε τα δάχτυλά σας την ισιώνετε να ανοίξει καλά. Αλείφετε µε λίγο ελαιόλαδο τη ζύµη και την πασπαλίζετε µε λίγη ρίγανη. Απλώνετε πάνω τις ντοµάτες, αλατίζετε και απλώνετε από πάνω οµοιόµορφα τα κρεµµύδια. Πασπαλίζετε µε λίγη ρίγανη, ραντίζετε µε ελαιόλαδο και µοιράζετε την κάπαρη.
3. Ψήνετε την πίτσα για 10 λεπτά στους 200° C και µετά χαµηλώνετε τη θερµοκρασία στους 180° C και ψήνετε για 15 λεπτά περίπου επιπλέον, µέχρι να ροδοκοκκινίσει η ζύµη. Ξεφουρνίζετε και σερβίρετε την πίτσα πάνω σε ξύλο κοπής.