Συνταγές
Απολαύστε την πιο λαχταριστή λαδένια – μια νηστίσιμη απλή πίτσα, με ντομάτα και κρεμμύδι
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Μαριάννα Ευθυμίου-Γλάρου – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Υλικά για ένα μεγάλο ταψί φούρνου.
Ζύμη:
500 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
1/2 κουταλάκι γλυκού αλάτι
1/2 κουταλάκι γλυκού ζάχαρη
Χλιαρό νερό όσο πάρει, για μια ζύμη που να κολλάει λίγο στα δάχτυλα μας.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζυμώνουμε και αφήνουμε να διπλασιαστεί σε όγκο περίπου 40 λεπτά.
Υλικά για την επιφάνεια της πίτσας:
3 μεγάλες ντομάτες κομμένες σε λεπτές φέτες, (βάζουμε σε τρυπητό να στραγγίσουν και να βγάλουν τα υγρά τους).
2 μεγάλα ξερά κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές φέτες
2 κουταλιές σούπας ξύδι
2 κοφτές κουταλιές σούπας ζάχαρη
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
Αλάτι
Πιπέρι
4 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
Ρίγανη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 200 πάνω κάτω.
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ όλα τα υλικά για την επιφάνεια της πίτσας.
Λαδώνουμε τη λαμαρίνα του φούρνου μας πολύ καλά.
Παίρνουμε το ζυμάρι και με λαδωμένα δάχτυλα ανοίγουμε τη ζύμη όσο είναι το ταψί μας.
Με τρυπητή κουτάλα βάζουμε τις κομμένες ντομάτες και τα κρεμμύδια μέχρι να καλύψουμε όλο το ζυμάρι.
*Μπορεί να σας φανούν πολλά τα υλικά, όμως όταν ψηθούν θα μείνουν τα μισά.
Πασπαλίζουμε με λίγη ακόμη ρίγανη και ψήνουμε στο φούρνο για 45 λεπτά.
*Αν δούμε ότι έχει πολλά υγρά στο ταψί ψήνουμε για λίγο στον αέρα μέχρι να εξατμιστούν.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Μαριάννα Ευθυμίου-Γλάρου – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”