Συνταγές
Η ελληνική πίτσα – νηστίσιμη λαδένια Κιμώλου
Η Συνταγή είναι από Gogo Samiou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά για την ζύμη
2 κούπες του νες καφέ αλεύρι
1 φακελάκι μαγιά
1 κουταλιά του γλυκού καλά γεμάτη αλάτι
1/2 κούπα ελαιόλαδο
Νερό όσο σηκώσει!
Για την γέμιση
2 κρεμμύδια μεγάλα κομμένα σε φέτες
2 μεγάλες ντομάτες κομμένες σε φέτες
1 κουταλιά της σούπας ρίγανη ξηρή
1/2 κούπα ελαιόλαδο
Αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Φτιάξτε το ζυμαράκι και αφήστε σε ζεστό μέρος να ξεκουραστεί για 30 λεπτά
Λαδώστε το ταψί ,ανοίξτε το ζυμαράκι με τα δάχτυλα σας και καλύψτε όλη την επιφάνεια του ταψιού
Σκεπάστε την ζύμη με τις φέτες κρεμμυδιού και από πάνω απλώνετε τις ντομάτες ,ρίχνετε την ρίγανη το αλάτι και την μισή κούπα λάδι
Ψήνετε σε προθερμασμενο φούρνο για 50 λεπτά σε αντιστάσεις στους 180
Η Συνταγή είναι από Gogo Samiou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Τώρα μπορείς και εσύ! Εύκολες και γρήγορες συνταγές για το τραπέζι σου. Προτείνουμε να φτιάξε τώρα και εσύ την πιο τέλεια πίτσα στο σπίτι σου
Η Συνταγή είναι από Gogo Samiou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
500 γρ αλεύρι μαλακό
300 γρ χλιαρό νερό
2 φακελάκια ξηρή μαγιά
1 κ.γ. ζάχαρη
1 κ.γ. αλάτι
1 κ.σ. ηλιέλαιο
Από τυριά ΒΑΖουμε γκούντα και τσένταρ..και από αλλαντικά εκτός την σπιτική σαλτσούλα από κάτω ΒΑΖουμε μπέικον σαλάμι αέρος σουτζούκι κ πιπεριά κ λίγο ρίγανη ΒΑΖουμε πάνω στην ζύμη.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αφήνουμε το ζυμαράκι σε ζεστό μέρος να φουσκώσει.
Βάζουμε το ζυμάρι σε λαδωμένο ταψί κ ανοίγουμε με τα χέρια μου μέχρι να καλύψουμε όλο το ταψί
Βάζουμε τα υλικά ξεκινώντας από την σάλτσα κ τα τυριά και ψήνουμε στο φούρνο σχεδόν μια ώρα σε αντιστάσεις στους 180
Τα υλικά της ζύμης είναι για δυο πίτσες μια μεγάλη του ταψιού φούρνου και μια μικρότερη
Η Συνταγή είναι από Gogo Samiou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.