Συνταγές
Τρελαίνομαι για μπάμιες… μου αρέσουν πολύυυυ!!
Η συνταγή είναι από Βουλα Πολυζου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
2 κρεμμύδια ξερά σέ φέτες, λάδι στον ταβά, αλάτι, και μόλις γυαλίσουν ρίχνω τις μπάμιες, ανακατεύω μια φορά και τέλος.
Ρίχνω λίγο πιπέρι, άνηθο, ντομάτα δικιά μου και ζεστό νερό να τις σκεπάζει.
Βράζω σε σιγανή φωτιά και κάπου κάπου κουνάω τον ταβά (Ανοιχτό σκεύος σαν ταψάκι με καπάκι ).
Βράζω μέχρι να μαλακώσουν και να μείνει με το λαδάκι του.
*αλλάζουν μεν την γεύση αλλά λίγες πατατούλες θα πήγαιναν!
**γούστα είναι αυτά, αλλά στα φαγητά με ντομάτα πάει ο μαϊντανός, ενώ σε εκείνα με λεμόνι ο άνηθος.
Η συνταγή είναι από Βουλα Πολυζου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Περιηγηθείτε σε νόστιμες και δημιουργικές συνταγές.
Φτιάξτε πεντανόστιμα πιάτα, με γρήγορη εκτέλεση.
Γιατί η απόλαυση της μαγειρικής δεν τελειώνει ποτέ..
Ρίξε μια ματιά για το πώς θα δημιουργήσετε τα πιο νόστιμα κυρίως πιάτα!
ΛΑΔΕΝΙΑ ΚΙΜΩΛΟΥ !!
Η συνταγή είναι της κ.Gogo Samiou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
για την ζύμη
2 κούπες του Νες καφέ αλεύρι
1 φακελάκι μαγιά
1 κτγ. καλά γεμάτη αλάτι
1/2 κούπα ελαιόλαδο
νερό όσο σηκώσει
για την γέμιση
2 κρεμμύδια μεγάλα κομμένα σε φέτες
2 μεγάλες ντομάτες κομμένες σε φέτες
1 κουταλιά της σούπας ρίγανη ξηρή
1/2 κούπα ελαιόλαδο
αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Φτιάξτε το ζυμαράκι και αφήστε σε ζεστό μέρος να ξεκουραστεί για 30 λεπτά!
Λαδώστε το ταψί, ανοίξτε το ζυμαράκι με τα δάχτυλά σας και καλύψτε όλη την επιφάνεια του ταψιού!!
Σκεπάστε την ζύμη με τις φέτες κρεμμυδιού και από πάνω απλώνετε τις ντομάτες, ρίχνετε την ρίγανη, το αλάτι, και την μισή κούπα λάδι. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο για 50 λεπτά σε αντιστάσεις στους 180 βαθμούς.
Η συνταγή είναι της κ.Gogo Samiou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ“.