Συνταγές
Σήμερα φτιάξαμε μπάμιες με φτερούγες κοτόπουλο – άκρως καλοκαιρινό φαγητό.
Η συνταγή είναι από Δέσποινα Αθηνέου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αφού καθάρισα 1 κιλό μπάμιες, τις έβαλα στο ταψί έριξα αλάτι και ξίδι και τις έβαλα στον ήλιο για 1 ώρα.
Μετά έκοψα φετάκια 2 κρεμμύδια με λάδι στον πάτο της κατσαρόλας.
Εριξα και 1 κιλό φτερούγες τα τσιγαρίζω και ρίχνουμε και τις μπάμιες που έχουμε ξεπλύνει καλά.
Στη συνέχεια τρίβουμε 2 ντομάτες, 1 κουταλιά πελτέ, 1 κύβο κότα, 1 ματσάκι μαϊντανό, 1 κουταλιά ζάχαρη, 1 κουταλάκι αλάτι, λίγο πιπέρι, 1 ποτήρι νερό.
Μόλις πάρει βράση σταματάμε το ανακάτεμα και χαμηλώνουμε την φωτιά έως ότου ψηθούν και μείνουν με το λάδι και λίγο ζουμί.
Η συνταγή είναι από Δέσποινα Αθηνέου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Καλή επιτυχία αν την φτιαξετε!! Μην σταματάς.. γιατί η απόλαυση δεν τελειώνει!
Δες άλλη μια εξαιρετική συνταγή για κοτόπουλο ταντούρι.
Υλικά
-1 κιλό μπούτι κοτόπουλο
-1 φλιτζάνι γιαούρτι
-1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
-2 σκελίδες σκόρδου
-1 κτγ. θυμάρι
-1 κτγ. πιπέρι
-1 κτγ. κύμινο
-1 κουταλάκι αλάτι
-1 κουτάλι ντομάτα πάστα
-χυμό μισού λεμονιού
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανακατέψτε τα συστατικά της σάλτσας. Βάλτε τα πλυμένα μπουτάκια στη σάλτσα και ανακατεύτε καλά. Καλύψτε με μεμβράνη και αφήστε στο ψυγείο για 2 ώρες.
Κόψτε ένα κρεμμύδι σε φέτες και τοποθετείτε στη βάση ενός σκεύους. Τοποθετείστε τα μπουτάκια πάνω από τις φέτες κρεμμυδιού και προσθέστε 4 ή 5 κομμάτια βούτυρο.
Μαγειρέψτε για 1 και μισή ώρα με κλειστή κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά.
Δείτε την εκτέλεση στο βίντεο που ακολουθεί: