Συνταγές
Λαδένια Κιμώλου για τη Νηστεία! Τα λόγια είναι περιττά. Απλά δοκίμασε την.
Έχεις δοκιμάσει Λαδένια Κιμώλου; Είναι η ελληνική έκδοση της γνωστής μας πίτσας σε νηστίσιμη εκδοχή. Χαρακτηριστικά στη γεύση της είναι η παρουσία της φέτας, της ελιάς και του κρεμμυδιού. Ότι πρέπει για τη Νηστεία αλλά θα την φτιάχνεις και τις υπόλοιπες μέρες.
Υλικά
Για τη Ζύμη
1 φακελάκι μαγιά
1 κουταλιά ζάχαρη
500 ml χλιαρό νερό
50 ml ελαιόλαδο
800 γρ αλεύρι γ.ο.χ.
1 κουταλάκι αλάτι
Για τη Γέμιση
3 πιπεριές (1 κόκκινη, 1 πράσινη, 1 κίτρινη)
Ντοματίνια
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Ρίγανη
Σάλτσα ντομάτας
Ρίγανη
Κρεμμύδι
Μανιτάρια
Ελιές σε ροδέλες
200 γρ νηστίσιμο τυρί φέτα
Εκτέλεση
Ξεκινάμε με τη ζύμη μας. Διαλύουμε αρχικά την μαγιά και την ζάχαρη στο χλιαρό νερό. Κατόπιν, προσθέτουμε το λάδι και ανακατεύουμε.
Στη συνέχεια, ρίχνουμε περίπου το μισό αλεύρι, το αλάτι και δουλεύουμε.
Ενσωματώνουμε το υπόλοιπο αλεύρι μέχρι να μείγμα να γίνει ζύμη.
Όταν είναι έτοιμη η ζύμη μας την λαδώνουμε, την σκεπάζουμε και την αφήνουμε για 45 λεπτά να φουσκώσει.
Συνεχίζουμε με τη γέμιση. Καθαρίζουμε και κόβουμε τα λαχανικά μας ενώ δουλεύουμε τα ντοματίνια με λίγο λάδι, αλάτι και ρίγανη.
Αφού είναι έτοιμη η ζύμη μας, την πλάθουμε ελαφρώς και την χωρίζουμε σε 2 μέρη.
Τα ανοίγουμε με τα χέρια μας σε φύλλα σε αντικολλητικό χαρτί που έχουμε απλώσει λίγο λάδι.
Τα τοποθετούμε σε ταψιά και απλώνουμε σάλτσα.
Αρωματίζουμε με ρίγανη και βάζουμε τα λαχανικά μας.
Τέλος, σπάμε την φέτα και ψήνουμε στους 200 βαθμούς Κελσίου, στις αντιστάσεις, μέχρι να ψηθεί η ζύμη.
Έτοιμη η λαδένια Κιμώλου! Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!
Ακολουθεί το βίντεο της συνταγής:
Αν σου αρέσει η συνταγή, κάνε ΕΓΓΡΑΦΗ στο κανάλι!