Συνταγές
Αφράτα και αρωματικά κουλουράκια λεμονιού – γεμάτα νοστιμιά
Η Εκτέλεση είναι από Βικη Αναματερου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
1 κιλό αλεύρι γ.ο.χ
3 αυγά
3 κσ μπέικιν παουντερ
330 γρ ηλιέλαιο
1 1/2 ποτήρι του νερού ζάχαρη
3 βανίλιες κάψουλες
Ξύσμα από 2 λεμόνια
500 γρ γιαούρτι στραγγιστο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε αυγά ζάχαρη βανίλιες στο μίξερ μετά το γιαούρτι και το λάδι και τέλος το αλεύρι κοσκινισμένο με το μπεικιν και το ξύσμα
Πλάθουμε με λαδωμένα χέρια και αλείφουμε με αυγό
Ψήνουμε αντιστάσεις 20 λεπτά στους 170 βαθμούς
Βγαίνουν 120 τεμάχια
Είναι αφράτα και αρωματικά το μόνο μειονέκτημα είναι ότι πρέπει να λαδωνεις τα χέρια σου συνέχεια γιατί η ζύμη κολλάει πολύ
Η Συνταγή είναι από Κωσταντινιά ΠΚ – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η απόλαυση δεν τελειώνει!
Δες άλλη μια εξαιρετική συνταγή για εξαιρετικά φτιαγμένα, αρωματικά και απολαύστικα κουλουράκια κανέλας
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Gogo -ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
ΥΛΙΚΑ
1 ποτήρι του νερού κανονικό λάδι ελαφρύ
1 ποτήρι φρέσκο χυμό πορτοκαλιού
1 ποτήρι ζάχαρη
1/2 φλιτζάνι του τσαγιού σιμιγδάλι χοντρό
1 κγ μαγειρική σόδα
2κγ κανέλα
1κγ γαρίφαλο
Αλεύρι για όλες της χρήσεις όσο πάρει ,περίπου 800-850 γρ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε με το σύρμα λίγο το λάδι με την ζάχαρη κ το σιμιγδάλι , προσθέτουμε τον χυμό ενώ έχουμε διαλύσει μέσα σε αυτόν την μαγ σόδα
Ρίχνουμε και τα υπόλοιπα μυρωδικά και όσο αλεύρι πάρει, περίπου 800-850γρ.
Πλάθουμε τα κουλουράκια τα ρολάρουμε μέσα στο σουσάμι η σε κρυσταλλική ζάχαρη να κολλήσει επάνω τα κάνουμε στρογγυλά η μακρόστενα και ψήνουμε στους 180 για 20 λεπτά.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Gogo -ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”